Електропривреда: Управа и Синдикат о новом колективном уговору | Херцег Телевизија Требиње

Друштво

Електропривреда: Управа и Синдикат о новом колективном уговору

Извор: РТРС | Датум:05.10.2020.

Управа и Синдикални одбор радника Електропривреде Републике Српске наставиће данас у Требињу разговоре о доношењу новог колективног уговора, изјавио је предсједник Синдиката овог предузећа Зоран Мићановић.
 
Он је рекао да су преговори са Управом "Електропривреде" кренули у позитивном смјеру и да се у наредних мјесец и по очекује усаглашавање ставова по свим питањима и доношење новог колективног уговора.

Мићановић је навео да су ови разговори почели у јулу, али да је пандемија вируса корона све пореметила, утицала на пословање овог мјешовитог холдинга и успорила све радне активности.

- Ипак, Управа је показала вољу и спремност да се вратимо за преговарачки сто и очекујемо да наши преговори дају резултат и да дођемо до новог документа, за нијансу бољег од претходног - рекао је Мићановић.

Он је додао да је претходни колективни уговор истекао 1. октобра и да је од тада на снази Правилник о раду.

- Са отпочињањем нашег заједничког састанка, коме ће присуствовати сви директори зависних предузећа и Синдикални одбор, Правилник о раду се ставља ван снаге и мислим да о њему нећемо више разговарати, што је велики помак за раднике Електропривреде - истакао је Мићановић.

Мићановић је додао да очекује да Управа предузећа "Електропривреда Републике Српске" и Синдикат креирају будућност овог мјешовитог холдинга кроз доношење новог колективног уговора.

Предсједник Конфедерације синдиката радника Републике Српске Жељко Тепавчевић поручио је да радници "Електропривреде" и њихови синдикални представници имају пуну подршку Конфедерације у борби за очување стечених права.


Категорија: Друштво

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: