Bileća: Bolji uslovi za osnovce, planirana sanacija objekta škole | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Bileća: Bolji uslovi za osnovce, planirana sanacija objekta škole

Izvor: SRNA | Datum:13.10.2020.

Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske i resorno ministarstvo su, kroz projekat koji realizuju sa međunarodnim partnerima, sačinili elaborat o energetskoj efikasnosti Osnovne škole "Petar Drugi Petrović Njegoš" u Bileći, a u narednom periodu učiniće se potrebni koraci kako bi ovaj objekat bio saniran, rekao je direktor ovog fonda Srđan Todorović.

Todorović je, nakon današnjeg sastanka predstavnika Fonda i opštine Bileća, rekao novinarima da će u okviru projekta biti urađena izolacija, prozori, krovna izolacija, fasada i izmjena sistema grijanja, odnosno preći će se na upotrebu energetski obnovljivih izvora.

Zamjenik načelnika opštine Bileća Milorada Radovića kaže da je vrijednost investicije procijenjena na oko 400.000 KM, a finansiraće je Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske u saradnji sa opštinom Bileća.

"Planirano je da radovi na projektu energetske efikasnosti ove osnovne škole počnu sljedeće godine u toku ljetnog raspusta", rekao je Radović.

On je dodao da je cilj da ovaj objekat, koji je u lošem stanju, bude funkcionalniji i uslovniji za učenike i nastavnike.

"Opština će se uključiti i odraditi svoj dio posla, ali bez saradnje sa Fondom ne bismo mogli ostvariti zacrtano", rekao je Radović.

Projekat energetske efikasnosti do sada je u Bileći realizovan u Srednjoškolskom centru "Golub Kureš" i Osnovnoj školi "Sveti Sava".


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: