Bileća: Komunalci ne rade četvrti dan | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Bileća: Komunalci ne rade četvrti dan

Izvor: SRNA | Foto: ATV | Datum:15.10.2020.

Radnici preduzeća "Komus" u Bileći su, zbog neisplaćenih plata i doprinosa, četiri dana u generalnom štrajku, a direktor ovog preduzeća Danijela Kapor rekla je Srni da se očekuje da sutra bude isplaćena jedna plata.

 

"Iznos kojim trenutno raspolažemo nije dovoljan za isplatu plate. Sutra očekujemo dodatni priliv sredstava koja su neophodna za isplatu iste", navela je Kaporova.

Predstavnici sindikata radnika ovoga preduzeća rekli su da nisu primili tri plate, te da im se duguje isto toliko toplih obroka, a doprinosi im nisu iplaćeni za devet mjeseci.

Radnik Miro Šakotić kaže da radnici nisu imali drugi način, osim da opet stupe u generalni štrajk.

"Radimo težak posao i neshvatljivo je da nam se ne isplaćuju plate, većina nas ima i kredit i stvarno smo na rubu egzistencije", istakao je Šakotić.

Radnik Dobroslav Kašiković naveo je da će sa radom početi kada im bude uplaćena jedna plata, te da će, ukoliko i naredna plata zakasni, opet stupiti u štrajk.

"Juče nam je iz opštine uplaćeno 35.000 KM, ali to nije dovoljno da se isplate svi dugovi. Treba još oko 15.000 KM. Problem je što novac sa računa ide Upravi za indirektno oporezivanje i Poreskoj upravi jer se i njima duguje", rekao je Kašiković.

Iz bilećke administracije kratko poručuju da će probati da nađu rješenje za ovaj problem.

Radnici preduzeća "Komus" u Bileći u generalni štrajk su stupili u ponedjeljak, 12. oktobra, ispunjavaju minimalne uslove rada i odvoze smeće ispred Doma zdravlja, škola i vrtića.

Zbog štrajka su kontejneri u Bileći odavno puni, pa smeća ima na sve strane.

Od 35 radnika, njih 30 je odlučilo da obustavi rad.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: