Trebinje: Održana akcija 'Milion sadnica za jedan dan' | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Trebinje: Održana akcija 'Milion sadnica za jedan dan'

Izvor: SRNA | Foto: SRNA | Datum:24.10.2020.

Učenici područne Osnovne škole "Vuk Karadžić" u trebinjskom prigradskom naselju Petrovo Polje zasadili su danas sadnice drveća u okviru akcije "Let's do it - milion sadnica za jedan dan" da bi ukazali na važnosti šuma za čovjeka.

Akaciju je organizovao je Centar za održivi razvoj i ekologiju iz Trebinja, čiji su članovi učestvovali u sađenju sadnica, kao i ambasador Bugarske u BiH Avgustina Cvetkova Karabaševa koja je izrazila želju da prisustvuje.

"Ovo je specijalan dan za EU kad se u jednom danu posadi milion sadnica. Drago mi je da sam ovdje sa učenicima škole i članovima ovog centra gdje zajedno sadimo sadnice. Dolazila sam nekoliko puta u Trebinje i uvijek se lijepo osjećam u vašem gradu", rekla je Karabaševa.

Predsjednik Centra Aleksandar Vukanović rekao je da od početka akcije učestvuje u ovim aktivnostima i da su ove godine aktivnost proširili na Ljubinje i Bileću.

"Drago nam je što je u našem društvu ambasador Bugarske, jer EU pridaje veliki značaj zaštiti i očuvanju životne sredine. Oni su uvijek spremni za pomoć organizacijama i aktivnostima za koje vide na terenu da mogu da se sprovode", izjavio je Vukanović novinarima.

Sadnja je realizovana u 13 gradova BiH i Republike Srpske, a zasađene su razne vrste drveća kao što su četinari, voćke i ukrasno drveće u zavisnosti od lokacije i mjesta sadnje.

Partneri i prijatelji ovih aktivnosti su EU Info centar i Delegacija EU u BiH koji su obezbijedili sadnice i sav dodatni materijal potreban za sadnju u svim gradovima.

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: