Valerija Lakić: Od novembra banjsko liječenje za osiguranike koji su preležali virus korona | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Valerija Lakić: Od novembra banjsko liječenje za osiguranike koji su preležali virus korona

Izvor: Herceg TV | Datum:26.10.2020.

Gostujući u jutarnjem programu Herceg RTV, Valerija Lakić, rukovodilac Fonda za zdravstveno osiguranje filijala Trebinje, istakla je da osiguranici koji su preležali virus korona, poslije bolničkog liječenja, od novembra imaju pravo na produženu medicinsku rehabilitaciju u trajanju od 28 dana. U slučaju potrebe navedeno liječenje se može produžiti.

Napominje da građani Republike Srpske ne moraju ovjeravati zdravstvene knjižice sve dok je na snazi vanredna situacija. Dodala je da se doprinosi moraju uplaćivati jer zahvaljujući toj uplati omogućena su veća prava osiguranicima i bolje liječenje.

Valerija Lakić je istakla da od oktobra do kraja decembra osiguranici Fonda za zdravstveno osiguranje mogu promijeniti porodičnog ljekara ili ginekologa bez navođenja razloga. Neophodno je popuniti obrazac koji treba ovjeriti u Fondu zdravstvenog osiguranja, a zatim odnijeti kod porodičnog ljekara.

Fond zdravstvenog osiguranja finansiraće nabavku vakcina protiv sezonskog gripa. Riječ je o 20 000 doza više nego prethodnih godina. Pravo na besplatnu vakcinaciju imaće lica koja su na hemodijalizi, lica oboljela od HIV-a, lica koja su operisala srce, osobe oboljele od mentalne retardacije a koje su smještene u nekoj od zdravstvenih ustanova, lica koja su na liječenju od karcinoma i zdravstveni radnici koji rade u infektivnim klinikama.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: