Poštovati sve mjere tokom ispraćaja blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Poštovati sve mjere tokom ispraćaja blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija

Izvor: SRNA | Datum:31.10.2020.

Mitropolija crnogorsko-primorska poručila je vjernicima koji se sabiraju radi ispraćaja blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija da se pridržavaju propisanih zdravstvenih mjera u borbi protiv virusa korona.

Iz Mitropolije su naveli da je nabavljeno 5.000 zaštitnih medicinskih maski koje će danas biti podijeljene onima koji ih ne budu imali.

"Svjesni cjelokupne zdravstvene situacije, ali i ogromnog poštovanja koje je novoprestavljeni mitropolit uživao, još jednom apelujemo da se svi učesnici ispraćaja pridržavaju propisanih zdravstvenih mjera, da nose maske i drže distancu", navodi se u saopštenju.

Od upokojenja blaženopočivšeh mitropolita narod je počeo da se sabira oko njegovog svetog odra, stotine ljekara su ga ispratile iz Kliničkog centra, a u toku jučerašnjeg dana hiljade ljudi je došlo u Cetinjski manastir da se u molitvenom mimohodu oprosti od njega.

"Ljubav i poštovanje koje je sticao decenijama služeći, propovijedajući i svjedočeći Boga i Jevanđelje Hristovo prevazilazi čak i strah i opasnost od novonastalog virusa korona", naveli su iz Mitropolije.

Iz Mitropolije su podsjetili da će jutros biti služena zaupokojena liturgija u Cetinjskom manastiru, ispraćaj mitropolitovih zemnih ostataka za Podgoricu je planiran u 13.00 časova, a molitveni doček u Sabornom Hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici je predviđen u 14.00 časova.

Sutra će u 9.00 časova biti služena Sveta arhijerejska zaupokojena liturhija, a služiće je Njegova Svetost patrijarh srpski Irinej, uz sasluženje više arhijereja. Nakon liturgije služiće opijelo, a potom će biti obavljena sahrana u kripti Sabornog Hrama u Podgorici.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: