Višković: Mljekara 'Pađeni' značajan prerađivački kapacitet | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Višković: Mljekara 'Pađeni' značajan prerađivački kapacitet

Izvor: RTRS | Datum:04.11.2020.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas da je mljekara "Pađeni" kod Bileće sa 150 radnika značajan prerađivački kapacitet u Srpskoj, naglasivši da je za Srpsku značajno što u epidemiji virusa korona ova kompanija nije imala zastoj u otkupu sirovine i plaćanju.

Višković je istakao da je za ovu mljekaru vezano više od 800 kooperanata od Zvornika do Trebinja.

On je rekao da će svi projekti koji su do sada realizovani sa resornim ministarstvom, u smislu nabavke rasnih grla sa većom stopom mliječnosti, biti nastavljeni i u narednom periodu.

"Isto tako pomažemo i ulaganja u nove objekte u novu opremu koja usavršava samu proizvodnju. Naša je namjera da ovakve kompanije pomažemo u narednom periodu jer kroz obostranu saradnju vlasti i ovakvih kompanija mi u suštini imamo samo dobro za Republiku Srpsku", rekao je Višković tokom posjete ovoj mljekari.

Vlasnik mljekare "Pađeni" Nenad Vukoje rekao je novinarima da mljekara razvija posao u planiranom pravcu, te da proizvode izvoze u 15-tak zemalja EU, a uskoro će biti obuhvaćen izvoz u Singapur i Maleziju.

Vukoje je dodao da je ove godine u opremu uloženo oko 3,5 miliona KM.

- Od sada, pa u narednih pola godine ćemo iz pogona mljekare izvesti 20-tak novih proizvoda koji će biti na tržištu ne samo BiH, nego i EU - rekao je Vukoje.

On je istakao da je usklađeno tržište, prerada mlijeka i otkup od kooperanata, tako da ima dovoljno sirovine.

Vukoje je podsjetio da je ove godine sa resornim ministarstvom realizovan izuzetno dobar projekat nabavke 200 steonih junica, koji će najvjerovatnije biti ponovljen sljedeće godine.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: