Dodik i Bajagić otvorili rekonstruisani put Gacko - Plužine | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Dodik i Bajagić otvorili rekonstruisani put Gacko - Plužine

Izvor: RTRS | Datum:08.11.2020.

U Gornjem Lipniku kod Gacka, Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, i Mijuško Bajagić, predsjednik Opštine Plužine, svečano su otvorili rekonstruisani put Gacko - Plužine, Crna Gora.
 

Riječ je o uređenju 4,8 kilometara regionalnog puta do granice sa Crnom Gorom.

Radove je finansiralo LP Putevi Republike Srpske, a vrijednost radova je 800.000 maraka.

Dodik je rekao da je ovo jedna od važnijih stvari koja ostaje ovom narodu, da je riječ o putu o čijoj važnosti je davno slušao, ali je sada došao na red.

- Drago mi je što je ovo ovdje sada vidljivo i što služi za dobrobit našeg naroda i u Crnoj Gori i u Republici Srpskoj - rekao je Dodik.On je dodao da se dobri putevi prave da ljudi dolaze, a onim lošijim oni odlaze.

- Mi smo jedan loš put pretvorili u dobar i nadam se da će to biti razlog za što bolje veze koje treba da se uspostave i razijaju - naglasio je Dodik.

Dodik je istakao da će na ovom mjestu biti izgrađen i granični prelaz, te napomenuo da je i putni pravac Šćepan Polje-Hum nominovan kao najznačajniji i da je planiran da se uradi.

On je naglasio da je Republika Srpska u infrasturkturu lokalnih zajednica uložila mnogo novca, te naveo primjer i ovog puta prema Plužinama u Crnoj Gori.

Dodik je dodao da su se odlučili da oko stotinu miliona KM ulože u prevoj Čemerno, izgrade vijadukte, tunele, tako da sada postoji jedna ozbiljna putna komunikacija prema Hercegovini, za koju je rekao da je u vrijeme kada je bio premijer bila komunikcijski zatvorena.


On je naveo da treba da se završi put od Tjentišta od Foče za koji se sada radi potrebna dokumentacija, a biće urađen u narednim godinama.

Dodik je ovom prilikom podržao kandidata Milinkovića za načelnika Gacka, čiji angažman i posvećenost mogu doprinijeti razvoju ove lokalne zajednice.

- Ozbiljan novac dolazio je iz Termoelektrane Gacko i trošne je u nevidljive svrhe, a trebalo je da bude usmjeren za dobrobit ovog naroda - napomenuo je Dodik.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: