Više od 1000 boraca iz Trebinja potpisalo peticiju: Zatražiće raspuštanje Skupštine GBO Trebinje | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Više od 1000 boraca iz Trebinja potpisalo peticiju: Zatražiće raspuštanje Skupštine GBO Trebinje

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:09.11.2020.

Više od hiljadu demobilisanih boraca koji su potpisali peticiju, u kojoj izričito zahtijevaju da se u potpunosti ispoštuje član 70. Poslovnika o radu Skupštine Gradske boračke organizacije, koji predviđa da izabrani članovi ne mogu obavljati funkcije u  političkim subjektima i biti kandidovani  na listama političkih stranaka u izbornim procesima,  dok im traje mandat člana Skupštine boračke organizacije,  zatražiće od predsjednika Boračke organizacije Republike Srpske Milomira Savčića da raspusti Skupštinu Gradske boračke organizacije Trebinje.

Kako je na konferenciji za novinare pojasnio Mišo Ninković, jedan od potpisnika peticije, veliki dio boraca izričito je protiv bilo kakvih podjela u GBO Trebinje.
„Kao što se nismo dijelili u Odbrambeno-otadžbinskom ratu, to nećemo dozvoliti ni sada, tako da građanima Trebinja želimo saopštiti da je dio sadašnjeg rukovodstva trebinjske boračke organizacije prekršio član 70. Poslovnika o radu Skupštine Gradske boračke organizacije. Nažalost, predsjednik GBO Trebinje i nekoliko članova Skupštine Gradske boračke organizacije Trebinje, politički su se angažovali i nalaze se na listama kandidata za Skupštinu Grada Trebinja, ispred političkih subjekata koji su ovjereni za Lokalne izbore 2020. godine, čime su grubo prekršili Poslovnik o radu Skupštine Gradske boračke organizacije i time zloupotrijebili svoje funkcije, unoseći razdor i podjele među borce u Trebinju“, kazao je Ninković.


Gradska boračka organizacija treba da bude organizacija svih njenih članova, kazao je Ninković i istakao da potpisnici peticije, njih preko hiljadu iz svih mjesnih odbora neće dozvoliti da pojedinci  svojataju boračku organizaciju kao svoju i time se deklarišu kao pristalice bilo koje političke stranke.

Opširnije o ovoj temi u vijestima Herceg TV u 16:30h.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: