Do 15. aprila naredne godine OBAVEZNA UPOTREBA ZIMSKE OPREME | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Do 15. aprila naredne godine OBAVEZNA UPOTREBA ZIMSKE OPREME

Izvor: Radio Trebinje | Datum:17.11.2020.

Policijska uprava Trebinje podsjeća sve vozače da Zakon o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH propisuje da od 15. novembra do 15. aprila sva motorna vozila moraju imati zimsku opremu.

„Zimska oprema podrazumijeva prije svega zimske pneumatike koji su obilježeni sledećim oznakama: MS, M+S ili M&S i znakom snježne pahuljice na stilizovanom obrisu planine s tri vrha, čija dubina gazećeg sloja po dubini iznosi najmanje 4 mm ili ljetne pneumatike čija dubina gazećeg sloja iznosi minimum 4 mm i u priboru odgovarajuće lance koji se postavljaju na pogonskim točkovima u slučaju zimskih uslova“, ističu u PU Trebinje.

Upotrebom zimske opreme i poštovanje zakonskih odredbi, dodaju u saopštenju, smanjuje se težina posljedica učestvovanja u saobraćajnoj nezgodi, ali i sama mogućnost učestvovanja u saobraćajnim nezgodama je manja.

Za neposjedovanje zimske opreme predviđena je novčana kazna od 40KM.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: