Analiza jednog Trebinjca kneza Rodoljuba Draškovića | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Analiza jednog Trebinjca kneza Rodoljuba Draškovića

Izvor: Patriota Trebinjac | Datum:18.11.2020.

Ponašate se kneže kao uvrijeđena mlada, što bi naš narod rekao. Ne može se odjednom naljutiti na vlast i mjesec dana prije izbora napraviti "narodni pokret" i očekivati apsolutno posjedovanje ovoga slobodarskog naroda. Rođeni ste blizu velikog revolucionara Pera Tunguza, ali Vam to ne daje za pravo da umišljate da ste veliki revolucionar.

Revoluciju "kneže", diže mali čovek, seljak, goljo. Revolucija se diže, kada vas tlači neprijatelj i guši vam sva prava na svojoj zemlji i u svojoj kući. Što ovde nije tako ni u jednom slučaju. Vaš brat je izdao ovaj narod, kada mu je narod najviše vjerovao, pa zašto mislite da bi vama trebalo vjerovati!? Vi ste "kneže" u mulju lovili i po Srbiji i Republici Srpskoj i kako čujem u ozbiljnoj ste masonskoj priči. A otac vam je bio u mulju komunističkog bitisanja i satiranja svetosavskih nam korijena. Mala je Hercegovina, a velika! Kako reče sveti vladika Nikolaj, svetac Ruske Zagranične Crkve, " ni manje zemlje ni više bogatstva u karakterima". I da znate, da najveći srpski zadužbinari, nisu uslovljavali svoje vrijedne radnike, nego su ostavljali svaki takt svoje duše i cjelokupnu imovinu svom narodu. Jedan od njih je bio naš Luka Ćelović, zbog koga Beogradski univerzitet i danas funkcioniše u sopstvenim prostorijama i bez finansijskih problema. Ta vaša gimnazija je uslovljavana raznoraznim ustupcima. I sada vjerovatno i ne mislite da je ni napravite. Luka Ćelović nije uslovljavao ni tadašnje političare ni kralja, a pogotovo ne svoje radnike. Jer vaši su radnici najmanje krivi, a vi ih smatrate, kao teret, od prvog dana. A, narod sve vidi i osjeća. Sada se izdignite iznad situacije i pokažite da ste vjernik i knez hercegovački, kako se predstavljate i napravite još više nego li ste mislili i možda vas istorija bude slavila, a Bog vam oprostio. I da skinete ljagu sa svog imena, sa izgrađenim zadužbinama i zadovoljnim radnicima.

 

 

Patriota Trebinjac


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: