UGOVORI O DODJELI MINI-GRANTOVA ZA POLJOPRIVREDNE PROIZVOĐAČE | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

UGOVORI O DODJELI MINI-GRANTOVA ZA POLJOPRIVREDNE PROIZVOĐAČE

Izvor: SRNA | Datum:20.11.2020.

U Agrarnom fondu u Trebinju danas su potpisani ugovori o dodjeli mini-grantova za 36 poljoprivrednih proizvođača iz ovog grada, čija je ukupna vrijednost oko 42.000 KM.

Direktor Agrarnog fonda grada Trebinja Veselin Dutina rekao je novinarima da je na javni poziv bilo prijavljeno 38 korisnika, a dva nisu ispunila uslove.

"Ovim sredstvima, koja danas budemo odobrili korisnicima, nabavljaće se neophodna oprema za njihova poljoprivredna gazdinstva kao što su motokultivatori, muzilice, sistemi za navodnjavanje, pčelarska oprema - sve ono što su oni tražili putem biznis plana", naveo je Dutina.

On je napomenuo da su uslovi javnog poziva bili takvi da su lica koja konkurišu morala biti nezaposlena, neophodno je bilo da urade biznis plan, te da su upisani u bazu podataka poljoprivrednih proizvođača Agrarnog fonda grada Trebinja.

"Ukoliko im se sredstva odobre, da registruju poljoprivredno gazdinstvo - za to smo dali određen period", rekao je Dutina.

On je naveo da će korisnici, koji su potpisali danas ugovor, imati rok od desetak dana da nabave opremu, a nakon toga će komisija Agrarnog fonda obići sve korisnike da vide da li je nabavljeno ono što je traženo putem ovog javnog poziva.

Među potpisnicima ugovora danas je bio Stefan Gudelj koji se bavi stočarstvom, a konkurisao je za ovaj javni poziv kako bi proširio stočni fond.

"Konkurisao sam za muzilicu. Imam pet krava, pa sam konkurisao da bih olakšao sebi rad. Do sad sam muzao ručno, sad sa mašinom mogu proširivati stočni fond", rekao je Gudelj novinarima.

Božidar Batinić je konkurisao za proširenje vinogradarstva, pa ističe da će mu ovo značiti za tu namjenu.

"Imam 300 čokota, još ću sad imati 500 čokota, tako da će to biti na zavidnom nivou", rekao je Batinić novinarima. 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: