Dan žalosti u Herceg Novom u nedjelju | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Dan žalosti u Herceg Novom u nedjelju

Izvor: Opština Herceg Novi | Datum:21.11.2020.

Predsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić donio je Odluku o proglašenju Dana žalosti na teritoriji Opštine u nedjelju, 22. novembra 2020. godine, zbog upokojenja Njegove Svetosti Patrijarha srpskog, gospodina Irineja.


Dan žalosti obilježava se isticanjem zastave na pola koplja na zgradi Opštine Herceg Novi, zgradama javnih ustanova i privrednih društava čiji je osnivač Opština Herceg Novi i objektima mjesnih zajednica.
Elektronski i drugi mediji, organizatori javnih programa i sadržaja dužni su da svoje programe i sadržaje prilagode Danu žalosti. Za vrijeme Dana žalosti zabranjeno je emitovanje muzike, odnosno održavanje programa zabavnog sadržaja na javnim mjestima. Lokalni javni emiter Radio-televizija Herceg Novi će svoj program prilagoditi obilježavanju Dana žalosti, na način što će emitovati program koji po svojoj prirodi odgovara obilježavanju ovog dana.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: