Vučić objasnio zašto je Srbija povukla odluku | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Vučić objasnio zašto je Srbija povukla odluku

Izvor: RTRS | Datum:30.11.2020.

Odnosi među komšijama su mnogo više od konvencija, kaže predsjednik Srbiji Aleksandar Vučić obrazlažući zašto je inicirao povlačenje odluke o protjerivanju ambasadora Crne Gore u Srbiji, i odgovor na protjerivanje srpskog ambasadora iz Podgorice.
 

- Vlada Srbije donijela je ispravnu odluku, ta odluka će sigurno doprinijeti boljim odnosima. Dugo sam razmišljao o tome i zamolio Anu Brnabić i Nikolu Selakovića, koji je postupio kao ministar suverene države, po pravilima Bečke konvencije, da povuku odluku. Smatram da su život i odnosi između komšija i prijatelja mnogo više od konvencije - objasnio je Vučić večerašnju odluku srpskih vlasti.

On smatra da Srbija može da pokaže svoju snagu, a ne slabost, time što će da odustane od protjerivanja ambasadora.

- Znam da u Srbiji ima onih koji su kritikovali recipročnu mjeru, a koji će kritikovati sadašnju odluku. Ne treba da se ponašamo kao dva ovna na brvnu. Naše je da pokažemo da želimo prijateljske, bratske odnose. Odluka je apsolutno ispravna, doprinijeće boljim odnosima - naglasio je Vučić.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: