Prijatelji Trebinja u niškoj Privrednoj komori | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Prijatelji Trebinja u niškoj Privrednoj komori

Izvor: Zona | Foto: Zona | Datum:03.03.2016.

U Nišu juče je održan prvi radni sastanak članova novoformirane zajednice – Kluba opština i gradova Srbije prijatelja Trebinja i Hercegovine.

screen-12.22.21[03.03.2016]

Prijatelji i saradnici Trebinja, za jednim stolom. U Privrednoj komori grada Niša, gde su razmatrali sve moguće oblike saradnje na svim nivoima. Kulturnom, privrednom i društvenom. Kako sa Trebinjem, tako i među sobom. Među njima je predsednik Kosovskog upravnog okruga. Kažu da i oni imaju šta da ponude, iako se nalaze u okruženju koje nije baš
„Radi se pre svega o verskom turizmu, puno je srednjevekovnih manastira na našoj teritoriji“, kaže predsednik Kosovskog upravnog okruga Srđan Petković.

Trebinje ima gradove prijatelje i u Republici Srpskoj, ali i svuda gde Srbi žive. To prijateljstvo treba da se neguje, ali i širi, kažu gosti-domaćini iz Trebinja.
„Ovo je poruka da se Trebinje i Hercegovina doživljavaju kao dio saveza opština i kao dio matične države, i ovo će imati dalekosežne posledice a kao oblik povezivanja imaće potpunu implementaciju kroz kulturnu, privrednu i svaku drugu saradnju“, tvrdi predsednik Opštine Trebinje Slavko Vučurević.

„Prijatelje Trebinja je u niškoj Regionalnoj privrednoj komori okupila Gradska opština Medijana.
Krajnji cilj svih nas bio bio da povežemo i naše privrednike“
, ističe predsednik GO Medijana Zoran Stojanović.
Pozivu Medijane odazvali su se predstavnici petanestak gradova i opština. Sastanku je prisustvovao i vladika raško- prizrenski, a od skora i administartor eparhije niške Teodosije.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: