Riješite bolove u leđima pomoću ove tri vježbe | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Riješite bolove u leđima pomoću ove tri vježbe

Datum:03.12.2020.

Bolovi u leđima mogu da naprave ozbiljne probleme


Kako biste riješili problem bolnih leđa, potrebno je da svakodnevno uradite vježbe istezanja, sve dok bol potpuno ne nestane.

Bolove u leđima najčešće uzrokuju oslabljeni mišići zbog neaktivnosti, dugotrajnog sjedenja i krivog držanja.

Istezanje karlice

Lezite na leđa, desnu nogu savijte u koljenu, pa se oslonite na stopalo. Lijevu nogu prebacite preko nje, tako da vam je skočni zglob naslonjen na desnu butinu. Rukama gurajte koljeno tako da dobijete otpor i osetite zatezanje. Zadržite položaj oko 20 sekundi, pa isto ponovite s drugom nogom. Uradite tri serije sa svakom nogom.

Istezanje gluteusa

Lezite na leđa, desnu nogu savijte u koljenu, pa se oslonite na stopalo. Lijevu nogu prebacite preko nje, tako da vam je skočni zglob naslonjen na desnu butinu. Rukama obuhvatite desnu butinu, pa je povlačite prema sebi. Zadržite položaj oko 20 sekundi, pa isto ponovite s drugom nogom. Uradite tri serije sa svakom nogom.

Istezanje zadnje lože

Lezite na leđa, a noge su na podu ispružene. Peškir ili gumenu traku zakačite ispod desnog stopala, pa ga držite s obe ruke. Nogu ispružite u koljenu, pa je podignite koliko god možete, a peškir neka bude zategnut. Zadržite položaj oko 20 sekundi, pa isto ponovite s drugom nogom. Uradite tri serije sa svakom nogom.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: