SOBNE BILJKE KOJE NAJBOLJE ČISTE VAZDUH | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

SOBNE BILJKE KOJE NAJBOLJE ČISTE VAZDUH

Datum:04.12.2020.

Sobne biljke su saveznik u borbi protiv bolesti jer u sezoni virusa i prehlada mogu smanjiti infektivnost virusa u vazduhu, podizanjem vlage u prostoriji u kojoj su smještene.

Naime, kada vlaga u vazduhu u nekoj prostoriji pređe 40 odsto, to može smanjiti virulentnost i infektivnost virusa gripa. Ovo su biljke koje će poboljšati kvalitet vazduha u vašem domu.

Kaktus

Kaktus će upiti štetna elektromagnetna zračenja i, generalno, odlično pročistiti vazduh. Uz sve to, ova biljka ne zahtjeva puno svjetlosti i njege.


Aloe vera

Osim što se koristi za regeneraciju kože i organizma, magična aloe vera odlična je i u pročišćavanju vazduha. Brzo i djelotvorno uklanja toksine, što uključuje i zračenje monitora i TV ekrana.

Palma

Možete isprobati i malo stablo palme. Prema istraživanjima koje je obavila NASA, palmino drvo areka zauzima osmo mjesto u efikasnosti uklanjanja formaldehida. Jako dobro održava vlagu i svježinu u prostoru, te brzo uklanja hemijske otrove iz vazduha.

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: