Bolji uslovi prodaje i kvalitet usluga na Trebinjskoj pijaci | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Bolji uslovi prodaje i kvalitet usluga na Trebinjskoj pijaci

Izvor: Herceg TV | Datum:05.12.2020.

Predstavnici Investiciono-razvojne banke Republike Srpske i devet lokalnih zajednica među kojima je i Grad Trebinje juče su u Banjaluci potpisali ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava u iznosu od 690.000 KM iz Finansijskog mehanizma za finansiranje projekata integrisanog i održivog lokalnog razvoja u Republici Srpskoj.


Direktor Razvojne agencije Trebinje Dražen Bošković rekao je da je ova lokalna zajednica kandidovala projekat koji se odnosi na jačanje resursa za proizvodnju i plasman poljoprivrednih proizvoda, čija je vrijednost 124.710 KM, od čega je 90.000 KM bespovratnih sredstava.

- Prozvodnja i plasman poljoprivrednih proizvoda biće poboljšani nabavkom rashladne opreme za gradsku tržnicu u Trebinju, a opremićemo i spoljni dio tržnice nabavkom stolova i suncobrana. Takođe, unaprijedićemo prerađivačke i prozvodne kapacitete nabavkom tri mini sirane - rekao je Bošković.

Vrijednost projekta Razvojne agencije Grada Trebinja pod nazivom ''Jačanje resursa za proizvodnju i plasman poljoprivrednih proizvoda'' iznosi 124.710,30 KM.

Grad Trebinje će sufinansirati 30%, od ukupne vrijednosti projekta. Njegove glavne aktivnosti su: opremanje unutrašnjeg prostora gradske tržnice, kroz nabavku rashladnih uređaja i prateće opreme za
potrebe prodaje mliječnih proizvoda, ribe i mesa, uređenje/unificiranje vanjskog dijela tržnice/pijace, kroz nabavku stolova i suncobrana, unapređenje kapaciteta proizvođača sira, kroz dodjelu tri mini sirane, putem javnog poziva.

Nosilac projekta je prema Boškovićevim riječima Agencija, dok su partneri Grad Trebinje, Agrarni fond i Komunalno preduzeće.
Pored pomenutog, navodi Bošković, biće organizovane i radionice za proizvođače sira iz oblasti standardizacije i upravljanja kvalitetom.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: