Počela vakcinacija protiv korone u Velikoj Britaniji: Prvu 'Fajzerovu' vakcinu primila 90-ogodišnja Margaret | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Počela vakcinacija protiv korone u Velikoj Britaniji: Prvu 'Fajzerovu' vakcinu primila 90-ogodišnja Margaret

Izvor: GLAS SRPSKE | Datum:08.12.2020.

LONDON - Margaret Kinan, 90-ogodišnja žena iz Velike Britanije, danas je postala prva osoba na svijetu koja je primila vakcinu protiv virusa korona kompanije "Fajzer", a da to nije bilo u okviru kliničkog istraživanja.



Velika Britanija danas je započela masovnu vakcinaciju građana.

Kinan je primila vakcinu u bolnici u gradu Koventri u Engleskoj jutros oko 06.31 časova, nedjelju dana prije nego što je napunila 91. godinu.

- Osjećam se privilegovano što sam prva osoba koja je vakcinisana protiv Kovida-19 - rekla je Kinan.

Ona je dodala da je to najbolji prijevremeni rođendanski poklon koji je mogla da poželi jer, kako je navela, sada konačno može da se raduje provođenju vremena sa porodicom i prijateljima za Novu godinu nakon što je većinu godine provela sama.

Velika Britanija je danas počela vakcinisanje svojih građana vakcinom koje su proizvele kompanije "Fajzer" i "Biontek".

Britanija je za početak naručila 40 miliona doza "Fajzerove" vakcine, a svaka osoba mora da dobije po dvije doze, što znači da će se u prvom talasu vakcinisati 20 miliona ljudi u zemlji od 67 miliona.

- Velika Britanija je uvjerena da će naredna serija "Fajzerove" vakcine biti isporučena naredne sedmice . izjavio je ministar zdravlja te zemlje Met Henkok.

Henkok je dodao da je bio prilično emotivan kada je video fotografije prvog vakcinisanja, dodajući da je program vakcinacije počeo u 70 bolnica širom Velike Britanije.

Britanski premijer Boris Džonson pozdravio je početak programa vakcinacije protiv virusa korona i zahvalio zdravstvenim radnicima, naučnicima i osobama koje su dobrovoljno učestvovale u testiranju.

- Pobijedićemo ovo zajedno - poručio je Džonson.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: