OBAVJEŠTENJE - Agrarni fond Grada Trebinja | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

OBAVJEŠTENJE - Agrarni fond Grada Trebinja

Datum:10.12.2020.

Agrarni fond Grada Trebinja obavještava zainteresovane, da je u okviru Projekta „Podrška Evropske unije konkurentnosti poljoprivrede i ruralnom razvoju u Bosni i Hercegovini“ –EU4Agri, objavljen :

Javni poziv potencijalnim korisnicima bespovratnih sredstava za mjeru podrške investicijama u primarnu poljoprivrednu proizvodnju .

Ovaj javni poziv kao i smjernice za potencijalne podnosioce prijava se isključivo odnose na mjeru podrške primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji.

Prihvatljivi podnosioci prijava za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru mjere podrške primarnoj proizvodnji mogu biti fizička lica, obrti/preduzetnici, zadruge i preduzeća koja se aktivno bave primarnom poljoprivrednom proizvodnjom u sektorima opisanim u dijelu smjernica 2.3.  Prihvatljivi poljoprivredni sektori.

Podržani sektori: proizvodnja mlijeka; proizvodnja mesa; uzgoj žitarica i uljarica; uzgoj voća uključujući vinogradarstvo i masline; uzgoj povrća (povrtlarstvo) i proizvodnja jaja.

Kompletan tekst javnog poziva sa potrebnom dokumentacijom se može preuzeti na linku https://eu4agri.ba/calls/javni-poziv-potencijalnim-korisnicima-bespovratnih-sredstava-za-podrsku-investicijama-u-primarnu-poljoprivrednu-proizvodnju-u-bih/Podnosioci prijava mogu da podnesu prijave za projekte definisane ovim javnim pozivom isključivo samostalno.

Svaki podnosilac prijave može aplicirati za bespovratna sredstva u iznosu od 30.000 KM do 200.000 KM (bez PDV-a). Za svaku investiciju podnosilac prijave mora osigurati vlastito sufinansiranje u iznosu od minimalno 35% od ukupnog iznosa investicije, izuzev za sektor proizvodnje voća i povrća gdje vlastito sufinansiranje iznosi minimalno 20%.

Krajnji rok za podnošenje prijava je 15. februar 2021. godine do 15.00 sati.
Detaljna objašnjenja ili pomoć kod izrade aplikacije, svi zainteresovani mogu dobiti na tel 059/226-459 ili u kancelarijama Agrarnog fonda Grada Trebinja, ul. Cerska 1 (naselje Tina, zgrada bivšeg Novoteksa).


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: