'Vedar osmijeh' opstaje zahvaljujući humanim ljudima | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

'Vedar osmijeh' opstaje zahvaljujući humanim ljudima

Izvor: SRNA | Datum:10.12.2020.

Udruženje roditelja djece i omladine sa poteškoćama u razvoju "Vedar osmijeh" iz Bileće od osnivanja se suočava sa brojnim finansijskim poteškoćama, a uspjelo je da opstane zahvaljujući donacijama humanih ljudi, rekao je predsjednik Udruženja Milenko Radmilović.

On kaže da je u toku nabavka uređaja za održavanje dvorišnog dijela Dnevnog centra, te ugaone garniture i didaktičkog materijala, a projekat finansira misija OEBS-a u BiH, čime će rad Udruženja biti olakšan i unaprijeđen.

Radmilović ističe da su u Udruženju zahvalni za donacije, ne samo OEBS-u, nego i svim ljudima koji su odlučili da im pomognu.

"Zahvalni smo Nataši Kuljanin Vićentijević, koja je u više navrata pomagala Udruženje, te našim ljudima koji žive i rade u Beogradu Bobanu Vukoju i Radetu Vujoviću, koji su donacijama pomogli naš opstanak. Da nije bilo njih, zatvorili bismo Udruženje. Naš sugrađanin Pero Trklja donirao je novac, za koji smo kupili brašno našim korisnicima", rekao je Radmilović novinarima.

On navodi da teška finansijska situacija u opštini Bileća pogađa i ovo udruženje, ali da korisnici ne bi smjeli da ispaštaju zbog toga.

Radmilović kaže da je, zahvaljujući zalaganju Vlade Republike Srpske, položaj ove kategorije građana znatno poboljšan.

Prema njegovim riječima, korisnici Udruženja "Vedar osmijeh" uvršteni su u kategoriju lica koja imaju pravo na tuđu njegu i pomoć, te dobijaju i invalidninu čiji iznos zavisi od visine invaliditeta.

Usljed epidemije virusa korona Udruženje je zatvorilo Dnevni centar u Bileći, te se lica sa poteškoćama u razvoju u ovom periodu ne okupljaju u njihovim prostorijama.

Radmilović je izrazio nezadovoljstvo saradnjom sa opštinskim Štabom za vanredne situacije, ističući da niko nije kontaktirao članove Udruženja, niti ih uputio kako da se ponašaju u situaciji izazvanoj epidemijom virusa korona, već su odluke donosili sami.

Udruženje roditelja djece i omladine sa poteškoćama u razvoju "Vedar osmijeh" iz Bileće osnovano je 2004. godine, danas broji oko 50 članova, a njih desetak koristi usluge Dnevnog centra.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: