МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА: Од сутра почиње акција 'ПЕТАРДЕ НИСУ ИГРАЧКЕ' | Херцег Телевизија Требиње

Друштво

МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА: Од сутра почиње акција 'ПЕТАРДЕ НИСУ ИГРАЧКЕ'

Датум:14.12.2020.

У циљу обиљежавања предстојећих празника у мирном и безбједном окружењу, Министарство унутрашњих послова Републике Српске и ове године спроводи акцију под називом „ПЕТАРДЕ НИСУ ИГРАЧКЕ“ која ће трајати од 15. децембра ове године до 15. јануара 2021. године.

Припадници Министарства ће у сарадњи са надлежнм општинским инспекцијским службама, вршити контроле превоза пиротехничких средстава, као и рада продавница које имају законско овлаштење да продају пиротехничка средства.

Такође, полицијски службеници МУП-а Српске ће остварити сарадњу са представницима локалне заједнице, директорма и педагозима просветно-образовних установа, ученичким и родитељским вијећима, те локалним институцијама и невладиним организацијама, с циљем заједничког дјеловања на сузбијању законом кажњивих појава из ове области.

Подсјећамо да се пиротехнички производи за забаву 2. разреда (мали ватромети, петарде, римске свјећице, мали ватрометни бицикли, фонтане, бенгалске бакље, ракете и други слични производи), могу продавати у малопродаји само лицима старијим од 18 година и то од 15. новембра текуће године до 30. јануара наредне године. Пиротехничке производе за забаву могу користити и лица старија од 16 година, али под надзором родитеља, односно старатеља, док је забрањена употреба пиротехничких производа за забаву 2. разреда у затвореним просторијама, као и у просторијама гдје се окупља већи број лица.

С обзиром на тренутну епидемиолошку ситуацију, полицијски службеници одржаће у просвјетно-образовним установама уз поштовање свих препоручених мјера краћа предавања прилагођена за дјецу, а која су најугроженија категорија, којима ће бити обухваћена наведена проблематика.

Подсјећамо да су усљед нестуручне употребе пиротехике током прошлогодишњих празника повријеђена два малољетна и једно пунољетно лице. Министарство апелује на све грађане да се придржавају важећих законских одредби у циљу стварања безбједне и угодне атмосфере за прославу празника. Такође, напомињемо да ће сва незаконита употреба пиротехнике и ватреног оружја бити санкционисана у складу са Законом.


Категорија: Друштво

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: