Asfalt stigao i u zubačko selo Potkraj | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Asfalt stigao i u zubačko selo Potkraj

Izvor: RADIO TREBINJE | Datum:21.12.2020.

U selu Potkraj na Zupcima u toku su radovi na asfaltiranju lokalnog puta.

Dionica je dužine 750 metara, investitor je Grad Trebinje, a vrijednost ovih radova iz okvirnog ugovora o revitalizaciji lokalnih puteva je oko 50.000 KM.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Zupci Krsto Ratković kaže da će asfalt mnogo značiti za 15-ak mještana Potkraja, tim prije što je nakon pola vijeka ovo prva javna investicija u ovo zubačko selo.

„Početkom sedamdesetih godina u selo je stigla struja, a nakon toga u Potkraj niko iz opštine nije ni dolazio. Ova vlast je krajem septembra obećala asfaltiranje, evo danas smo počeli – i  uradićemo oko 400 metara puta. Za pet ili šest dana slijede i radovi na preostaloj dionici, sa drugog kraja sela, dužine 350 metara“, ističe Ratković.

 

 

Voda, asfalt, telefonija i internet

Ratković napominje da je u posljednje vrijeme mnogo urađeno na izgradnji infrastrukture na području Zubaca, koja će značajno olakšati život mještana ovog kraja.

 

U okviru projekta vodosnabdijevanja zubačkog platoa urađeni su primarni cjevovodi, a u prvim mjesecima naredne godine očekuje se da počne i izgradnja sekundarne mreže, te priključivanje domaćinstava na vodovod.

„Ove godine urađeno je i oko 4 kilometra asfalta. Takođe, i oko 550 metara betona na putu u Željevu, gdje nije mogao asfalt. Prije nekoliko dana postavili smo i baznu stanicu za mobilnu telefoniju i internet iznad Ubala na brdu Šljeme“, napomenuo je Ratković.

 

U toku radovi na više lokacija

Vršilac dužnost načelnika za prostorno uređenje Grada Trebinja Vedran Furtula kaže da su, uz asfaltiranje puta u selu Potkraj, trenutno u toku radovi na revitalizaciji putne infrastrukture na više lokacija.

Vedran Furtula

„Radovi u Gorici u Đurđevdanskoj ulici privode se kraju. Već sutra bi trebalo da budu završeni radovi i u ulici Žane Merkus na Rastocima. Takođe, angažovani smo i na ulici radnog naziva Nova u Zasadu. Moguće je da ćemo uskoro krenuti i u izgradnju treće trake u ulici Stepe Stepanovića“, pojasnio je Furtula.

On dodaje da će sve što je planirano i građanima obećano na revitalizaciji lokalnih puteva i unapređenju saobraćajne infrastrukture biti i urađeno, te da će radovi biti kontinuirano nastavljeni i u narednom periodu - dokle god budu dozvoljavali vremenski uslovi.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: