Vanja Spaić treća a Božidar Vučurević deveti u Srpskoj | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Vanja Spaić treća a Božidar Vučurević deveti u Srpskoj

Izvor: Herceg sport | Foto: RadioTrebinje | Datum:22.12.2020.

Hercegovački sportisti su i ove godine zablistali na tradicionalnom izboru za najboljeg sportistu RS. Među deset najboljih sportista troje je Hercegovaca , od toga dvoje Trebinjaca.

Vanja Spaić članica Atletskog kluba Leotar osvojila je treće mjesto i za hercegsport kaže da je presrećna nakon ove manifestacije. Moj najbolji rezultat je bio na Balkanskom šampionatu u Klužu kada sam koplje bacila 53,31 metar i tako osvojila najsjajnije odličje. Zlatnu sezonu ukrasila sam rekordom Republike Srpske. I na prvenstvu BiH u Zenici uzela sam najvredniju medalju, uz rekordan hitac od 53,50 metara. Moram i da se vama zahvalim za veliku podršku ne samo meni nego i svim našpim sportistima jer nas pratite od prvih  naših takmičenja i nastupa“, priča nam Vanja.

Sjajna Gačanka Katarina Popović u dresu Bimal Jedinstva protekle godine osvojila je Kup Republike Srpske, aktuelni je šampion BiH nakon što je sezona prekinuta, a prvak nije proglašen kao i pobjednik Kupa BiH. Sa ekipom je stigla do osmine finala CEV kupa kao i bronzane medalje u Srednjoevropskoj MEVZA ligi. Katarini je pripalo sedmo mjesto.

Božidar Vučurević Džudista Leotara osvojio je treće mjesto. Božidar je bio  prvak Republike Srpske u konkurenciji juniora, mlađih seniora i seniora, a isti uspjeh ostvario je i na šampionatima BiH u ove tri starosne kategorije. Uz ovih šest zlatnih odličja stiglo je i sedmo, koje je osvojio u Trebinju na Memorijalnom turniru “Miloš Mrdić”.

Vrijedan rezultat ostvario je Bilećanin Marko Trklja koga je kandidovao Kuglaški savez RS. Trklja zauzima treće mjesto svjetske gran pri rang-liste koja se boduje po učešću na svjetskim turnirima. Osvajač je prvenstva Republike Srpske i najbolji kuglaš Srpske dok je na prošlom turniru A kategorije u Skoplju osvojio prvo mjesto.

Partner “Glasa Srpske” Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske nagradilo je najperspektivnije sportiste u okviru manifestacije. I tu su Hercegovci bili uspješni. Nagrade su dobili Vuk Bošković košarkaš Igokee koji je prve korake napravio u bilećkom Heu kao i Sofija Bratić odbojkašica nevesinjskog Veleža.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: