Ćurić: U narednom periodu cilj unaprijediti i ruralno i gradsko područje | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Ćurić: U narednom periodu cilj unaprijediti i ruralno i gradsko područje

Izvor: Herceg tv | Datum:22.12.2020.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić gostujuću u jutarnjem programu Herceg RTV istakao je da je cilj vlasti da se u narednom periodu unaprijedi kompletno područje grada, kako gradsko jezgro, tako i ruralne sredine.

U proteklom period asfaltiran je veliki broj puteva u seoskim sredinama, u kojima se decenijama po ovom pitanju ništa nije radilo, a  radovi  su nastavljeni i ovih dana.

Iako je budžet grada manji nego prethodnih godina, budući da su iza nas dvije veoma teške godine, po pitanju priliva sredstava, 2019. kada je grad izgubio dosta novca zbog nefunkcionisanja Plata, te 2020. koja je usljed pojave korona virusa oslabila i mnogo imućnije sredine, Ćurić je rekao da su se uspjeli prilagodili trenutnoj situacji i trošili su onoliko novca koliko su bili u mogućnosti da izdvoje. Istakao je da će Grad uprkos svemu biti tu za sve one velike investicije koje će Trebinje učiniti naprednijom sredinom.

„Što se tiče KC mi smo se obavezali da ćemo raspisati tender za izradu projketne dokumentacije, što nije mali novac. Prema našim procjenama oko milion maraka. Vrijeme iza nas smo iskoristili da se konsultujemo sa ljudima od struke, ali i sa ljudima iz ministarstva i okruženja, da nam sugerišu šta je to što je dobro da se odradi u KC“, kaže Ćurić.

Govoreći o istorijskom projektu izgradnje aerodroma, gradonačelnik je rekao da je Grad Trebinje od početka uključen u taj projekat. Dio sredstava je izdvojen i u ovoj godini, radovi kreću na proljeće, a rok završetka je kraj naredne godine, kada bi prvi avion trebalo da poleti sa ovog aerodroma.

„Znamo da je u prethodnom periodu bilo određenih promjena u Vladi Srbije, došlo je do promjene ministara, a sve to je uticalo na dinamiku realizacije ovog projekta“, rekao je gradonačelnik.

Sa realizacijom započetog nastaviće se i u narednom periodu u skladu sa raspoloživim novcem, a cilj je ulagati u velike projekte, jer oni ujedno sa sobom vuku i realizaciju brojnih manjih projekata, koji su od velikog značaja za sve građane Trebinja.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: