Krivokapić: Izgraditi najbolje moguće odnose sa Srbijom | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Krivokapić: Izgraditi najbolje moguće odnose sa Srbijom

Datum:24.12.2020.

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić izjavio je da neće stajati na putu najboljih mogućih odnosa Crne Gore i Srbije i izrazio nadu da će institucionalno biti izgrađeni odnosi koji će odslikavati realne potrebe građana dvije države.
 

Krivokapić je rekao da bi volio da mu stigne poziv za prvu posjetu Srbiji, jer, kako je naveo, ne vidi u regionu važnije mjesto od Srbije za razgovor, dogovor, za sporazume koje Crna Gora treba da napravi.

- Srbija je za Crnu Goru mnogo više od političke destinacije u koju treba otići - rekao je Krivokapić za novi broj nedeljnika NIN.

On je rekao i da je preživio medijski linč zbog toga što je govorio o javnim susretima predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, koje, kako je naveo, nisu pratili odnosi Crne Gore i Srbije.

- To se mora mijenjati. Koliko sam uspio da pratim iz medija, Vučić nikada nije govorio o Đukanoviću, koga je poznavao toliko godina, onako kako govori o meni, a da sa mnom nije progovorio ni riječ - istakao je Krivokapić.

Kada je riječ o borbi protiv korupcije i kriminala koja je najavljena kao prioritet nove Vlade Crne Gore, Krivokapić je rekao da će Milo Đukanović biti procesuiran po zakonu ako se "nađe u materijalima do kojih će se prije ili kasnije doći".

- Namjera ove vlade nije revanšizam, niti lov na ljude. Naš cilj je pravna država u kojoj će svi biti jednaki pred zakonom i za koje će važiti zakoni - istakao je Krivokapić.

U vezi sa njegovim ranijim izjavama da Crna Gora neće preispitivati odluke o priznanju samoproglašenog Kosova i uvođenju sankcija Rusiji, Krivokapić je rekao da je to politička realnost, a ne njegove političke želje.

- U parlamentu Crne Gore danas nema dovoljno ruku ni za jednu odluku o kojoj govorite. I to nema veze sa mojom karijerom. Čak i da se ona danas završi, Crna Gora ni sutra neće imati potreban broj ruku za odluku o Kosovu ili o Rusiji - naveo je Krivokapić.

On je naglasio da Crna Gora ima ambiciju da postane 28. članica Evropske unije i dodao da je nova Vlada spremna da na tome radi koliko god je potrebno.

- Da otklonimo sve nedostatke koji nas dijele od velike evropske porodice. EU posljednjih godina ima svoje probleme, koji nisu povezani sa regionom zapadnog Balkana i to sigurno utiče i na politiku proširenja - rekao je Krivokapić.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: