Gušić: Tražiti poseban status BORS-a | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Gušić: Tražiti poseban status BORS-a

Izvor: Herceg TV | Foto: Herceg TV | Datum:17.03.2016.

Predstavnici Boračke organizacije Republike Srpske /BORS/ zatražiće sutra od predstavnika Vlade izradu nacrta izmjena Zakona o udruženjima i fondacijama, kojima će se ovoj organizaciji obezbijediti poseban i izdvojen status u odnosu na organizacije iz iste oblasti, zbog kršenja važećeg zakona, izjavio je predsjednik Odbora ratnih vojnih invalida BORS-a Vojin Gušić.

Gušić je nakon sjednice Odbora rekao da je Vlada dala status udruženja od javnog interesa raznim organizacijama, a da taj status može imati samo jedna organizacija iz iste oblasti.

"I u uredbi kojom se sprovodi ovaj zakon navedeno je da organizacija mora imati zastupljenost na cijeloj teritoriji Republike Srpske, a takvu zastupljenost ima samo Boračka organizacija", rekao je Gušić.

On je dodao da Boračka organizacija nema ništa protiv drugih organizacija, ali da su se u ovu problematiku "umiješali politika i lični interesi".

Gušić je rekao da su o ovom problemu već razgovarali sa predsjednikom Vlade Željkom Cvijanović i ministrom pravde Antonom Kasipovićem, koji su pozvani na sutrašnji sastanak sa Predsjedništvom BORS-a.

Odbor ratnih vojnih invalida BORS-a zatražio je danas od predstavnika Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite pojednostavljenje procedura za dobijanje ortopedskih pomagala za paraplegičare i amputirce, kao i zaštitu zdravstvenih prava ratnih vojnih invalida članova BORS-a koji se nalaze na izdržavanju kazni za ratne zločine.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: