Trebinjski Kulturni centar biće jedan od najmodernijih u BiH | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Trebinjski Kulturni centar biće jedan od najmodernijih u BiH

Izvor: Radio Trebinje | Datum:19.03.2016.

Potpredjednik Turske agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA) Surej Polat sa delegacijom i stručnim timom ove agencije posjetio je danas Trebinje, razgovarao sa gradonačelnikom Slavkom Vučurevićem, te obišao zgradu Kulturnog centra koja bi trebalo da bude obnovljena sredstvima TIKE.

Kako je saopšteno nakon sastanka u Gradskoj upravi, projekat obnove zgrade nekadašnjeg Doma kulture rezultat je dogovora turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana i člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića.

„Nakon sastanka sa članovima Predsjedništva dobili smo zaduženje za implementaciju ovog projekta i nadamo se da će radovi krenuti što prije. U našoj ekipi nalazi se i tim stručnjaka koji su došli da na licu mjesta vide projekat i ocijene situaciju“, rekao je Polat novinarima.

On nije želio da govori o ukupnoj vrijednosti planiranih radova jer bi, kako je rekao, „navođenje cifre umanjilo važnost projekta i stvorilo utisak je riječ o trgovini, a ne građenju boljih međuljudskih odnosa“.

„Važno je da će se uraditi sve što bude potrebno da se uradi – svi građevinsko-zanatski radovi i vanjsko uređenje. Nakon obnove neće biti ničega što bi nedostajalo ovom objektu“, ističe on.

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević rekao je da projekat podrazumijeva potpunu rekonstrukciju i adaptaciju zgrade Kulturnog centra.

„Nadam se da će radovi početi narednih desetak dana. Za nekoliko mjeseci Trebinje će dobiti jedan od najmodernijih kulturnih centara u BiH“, istakao je gradonačelnik Trebinja.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: