Skupština grada donijela odluke o dobitnicima Svetosavske nagrade | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Skupština grada donijela odluke o dobitnicima Svetosavske nagrade

Izvor: RADIO TREBINJE | Datum:02.02.2021.

Sedam zaslužnih radnika iz oblasti obrazovanja i vaspitanja dobitnici su Svetosavske nagrade za 2020. godinu, odlučila je danas jednoglasno i bez rasprave Skupština grada na trećoj redovnoj sjednici.

Priznanje koje nosi ime prvog srpskog prosvetitelja dodijeljeno je Radu Miladinoviću, nastavniku hemije i opštetehničkog obrazovanja i pomoćniku direktora u Osnovnoj školi „Sveti Vasilije Ostroški“, Đuru Vujoviću, profesoru fizičke kulture u Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj“, Sanji Kisin, nastavnici predškolskog vaspitanja i obrazovanja u JU „Naša radost“, Branki Benderać, profesorici ekonomske grupe predmeta i pomoćniku direktora u „Centru srednjih škola“, te posthumno: Draganu Zelenoviću, nastavniku fizičkog vaspitanja u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“, Miloradu Pejoviću, profesoru mehanike i mehaničke tehnologije u „Tehničkoj školi“ i Dragani Vujičić, profesorici francuskog jezika u Gimnaziji „Jovan Dučić“.

Svetosavsku nagradu Grad Trebinje dodjeljuje za doprinos kvalitetnom obrazovanju, vaspitanju i unapređivanju obrazovno-vaspitne prakse i razvoju naučnih dostignuća u oblasti obrazovanja u Gradu Trebinju.

Kako je obrazložio predsjednik Komisije za dodjelu javnih priznanja Dragoslav Banjak, svi ovogodišnji prijedlozi dospjeli iz osnovnih i srednjih škola i predškolske ustanove prihvaćeni su jer ispunjavaju sve uslove propisane javnim pozivom.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: