Akcija za pomoć Sergeju Ševiću 26. marta u Trebinju | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Akcija za pomoć Sergeju Ševiću 26. marta u Trebinju

Izvor: SRNA | Datum:24.03.2016.

Volonteri iz Višegrada juče su na Gradskom trgu u Foči prikupljali pomoć za liječenje trinaestogodišnjeg Sergeja Ševića iz Novog Grada, koji boluje od veoma rijetke bolesti suženja nadbubrežnih arterija. Zoran Maksimović, koji u saradnji sa banjalučkom organizacijom "Budimo ljudi" organizuje akcije pomoći u opštinama na istoku Srpske, kaže da je prijatno iznenađen odzivom Fočaka. "Građani prilaze i ostavljaju priloge u kutiju. Možemo reći da se narod masovno odazvao i da Fočaci pokazuju da su humani", istakao je Maksimović. On je napomenuo da se akcije sprovode širom Srpske, od Novog Grada do Trebinja, te da je ovo druga kampanja, kojom se nastoji prikupiti 200.000 KM, koliko je potrebno za Sergejevo liječenje u Londonu.

"U prvoj kampanji, putem humanitarnog broja i namjenskog žiro računa sakupljeno je oko 70.000 KM, a ovih dana imaćemo informaciju koliko je prikupljeno u drugoj akcijskoj kampanji", rekao je Maksimović. Na fočanskom trgu pomoć će se prikupljati do 15.00 časova. Akcija će 24. marta biti organizovana u Rudom, a 26. marta u Trebinju. Pozivom na humanitarni broj 1458 građani mogu darovati jednu KM za Sergejevo liječenje, a u Hipo banci otvoren je račun za prikupljanje pomoći broj 5521103206619 606.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: