POČETAK VAKCINACIJE U JZU BOLNICA TREBINJE | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

POČETAK VAKCINACIJE U JZU BOLNICA TREBINJE

Datum:18.02.2021.

U petak, 19. februara, počinje vakcinacija odnosno imunizacija protiv virusa korona za zaposlene u JZU Bolnica Trebinje. Radi se o vakcini Sputnjik Ve, za koju je zainteresovano skoro 60 osoba, kako medicinskog, tako i nemedicinskog kadra. Prevashodno se radi o ljekarima i medicinskim sestrama, odnosno tehničarima, koji su uključeni u liječenje pacijenata oboljelih od kovida-19.

Vakcinacija će se sprovesti na čelu sa doktorkom Radom Aleksić, specijalistom infektologom koja će ujedno primiti prvu dozu ove vakcine.

Danas je dio zdravstvenih radnika iz JZU Bolnica Trebinje, otišao na vakcinaciju u Republiku Srbiju, u Opštu bolnicu „Dr Laza K. Lazarević“ Šabac. U ovoj zdravstvenoj ustanovi su dostupne:

– kineska vakcina proizvođača Sinopharm s Beijing Instituta (BBIBP-CorV) koju će primiti 22 sobe iz naše Bolnice i
– američko-njemačka vakcina Pfizer/BioNTech koju će primiti njih 6.

Početak vakcinacije je, nadamo se, ujedno i početak kraja pandemije sa kojom se suočavamo, jer je kolektivni imunitet neophodan za pobjedu nad korona virusom.

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: