NEVESINJE: Donacija zemljaka iz Švajcarske nevesinjskoj bolnici | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

NEVESINJE: Donacija zemljaka iz Švajcarske nevesinjskoj bolnici

Izvor: Radio Nevesinje | Foto: Radio Nevesinje | Datum:25.03.2016.

Naš zemljak iz Švajcarske Miloš Kovačević donirao je 5.000 KM za popravku CR aparata u Službi za radiologiju nevesinjske bolnice. Ponovno stavljanje u funkciju ovog uređaja značajno će smanjiti troškove ove zdravstvene ustanove i unaprijediti radiološku dijagnostiku.

Kovačević je i ranije slao donacije u zavičaj, a ovog puta je pomoć ponudio Novoj bolnici. Nakon razgovora sa menadžmentom ove zdravstvene ustanove uplatio je novac za popravku CR aparata  koji već pola godine nije bio u funkciji.

Ovo je nastavak dobre saradnje sa načelnikom opštine i menadžmentom bolnice sa željom da pomognem i pacijentima i ustanovi – istakao je Kovačević. Izrazio je nadu da će svojim primjerom motivisati naše ljude u dijaspori da prema mogućnostima pomognu zdravstvene ustanove u svom zavičaju.

Direktor nevesinjske bolnice Velibor Milivojević kaže da je ovo pravi primjer brige naših ljudi koji se trenutno nalaze van zavičaja.

Donacija je značajna i omogućiće kvalitetnije uslove dijagnostike –rekao je Milivojević. On je naglasio da je pozitivan odnos prema novoj bolnici počeo donatorskom večeri nevesinjskih privrednika i traje i danas kroz donacije i podršku humanih ljudi.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: