PU Trebinje: Stanje bezbjednosti zadovoljavajuće | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

PU Trebinje: Stanje bezbjednosti zadovoljavajuće

Izvor: RADIO TREBINJE | Datum:22.02.2021.

Stanje bezbjednosti na području koje operativno pokriva PU Trebinje u januaru ove godine je zadovoljavajuće,  ocijenio je Siniša Laketa, načelnik ove uprave.

"Iako je januar praznični mjesec, sve je prošlo dobro, zahvaljujući odgovornosti građana prije svega. Ove godine je evidentirano 12% manje slučajeva narušavanja javnog reda i mira u odnosu na januar prošle godine", kazao je Laketa.

On se osvrnuo na aktivnosti koje ovih dana provode policijski službenici PU Trebinje.

"Radi se o redovnim aktivnostima radi spriječavanja kriminaliteta. Već smo u par ovih dana riješili neke slučajeve", kazao je on i dodao da će se aktivnosti nastaviti i u narednom periodu.

Zahvaljujući radu policije, preventivno i represivno, stanje je zadovoljavajuće - dodao je Petar Kozjak, načelnik Sektora policije.

"U januaru je evidentirano 26 saobraćajnih nezgoda od kojih osam sa lakše povrijeđenim licima. Broj nezgoda sa materijalnom štetom je 18. Ni u ovom, ni u uporednom periodu nije bilo saobraćajnih nezgoda sa poginulim ili teško povrijeđenim licima", objasnio je Kozjak.

O kriminalitetu je govorio Velibor Vukoje, načelnik Sektora za kriminalitet i droge koji je istakao da je u posmatranom mjesecu PU Trebinje evidentirala 24 krivična djela, što je više za pet u odnosu na prethodni period.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: