U Nevesinju tokom komercijalnog lova odstrijeljen vuk kapitalac | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U Nevesinju tokom komercijalnog lova odstrijeljen vuk kapitalac

Izvor: Hercegovina press | Datum:09.03.2021.

Rado Mićić iz Lovačkog udruženja „Majna“ Modriča tokom komercijalnog lova u Nevesinju odstrijelio je vuka kapitalca.

Predator je odstrijeljen na lokalitetu Plužine, gdje je postavljena visoka čeka koja je napravljena iz sredstava solidarnosti Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS i Lovačkog saveza RS

Komercijalni lov je dio februarskih aktivnosti Lovačkog udruženja „Srndać“.

Lovac Rado Mićić smatra da je ovo veliki uspjeh za LU „Srndać“ iz Nevesinja, jer skoro 40 godina nisu imali komercijalni lov na vuka.

Uložili su puno rada i truda da bi došli na ovaj nivo i privukli komercijalne lovce – dodao je Mićić.

On se zahvalio predsjedniku Lovačkog udruženja i svim članovima koji su mu pomogli da se jedan ovakav lov realizuje.

Predsjednik LU „Srndać“ Ljubiša Popović istakao je da je dugogodišnja aktivnost ovog udruženja da se komercijalni lov podigne na viši nivo, a skorašnji ulov je plod višemjesečnog rada na prihranjivanju i osmatranju.

– Organizacijom komercijalnog lova na vuka ne promoviše se samo naše udruženje već i naša opština kao turistička destinacija – rekao je Popović.

On je naglasio da je velika posjeta lovaca iz susjednih opština i cijele RS pokazatelj da ovo udruženje ima dobru organizaciju rada.

– Drago nam je što smo u vrijeme pandemije virusa korona uspjeli da ugostimo i napravimo jednu lijepu priču sa istaknutim lovcem iz Modriče – istakao je Popović.

Lovna sezona na srndaća počinje 1. juna.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: