Trebinje: Osnovne i srednje škole u ponedjeljak prelaze na onlajn nastavu | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Trebinje: Osnovne i srednje škole u ponedjeljak prelaze na onlajn nastavu

Izvor: Herceg tv | Datum:19.03.2021.

Štab za vanredne situacije grada Trebinja donio je danas odluku da od ponedjeljka osnovne i srednje škole u ovome gradu pristupe onlajn nastavi, koja će trajati 7 dana.
Prethodni petak su donesene mjere koje su važile do 18. marta, a štab se ponovo danas sastao zbog činjenice da je Trebinje među prvima po broju pacijenata pozitivnih na virus korona.

-Procjena je da nije toliko veliki broj zaraženih u školama, bilo da su u pitanju djeca ili nastavnici, ali jednostavno epidemiolozi su prezentovali da djeca slabije ispoljavaju simptome i da su oni ti koji šire virus koji se ne može primjetiti kao kod odraslih osoba. Prema tome, zaključak štaba je da se ide na onlajn nastavu. Republički štab donosi mjere na osnovu kompletne situacije u Republici Srpskoj, a lokalne zajednice na osnovu situacije u njihovoj lokalnoj zajednici donose i restriktivnije mjere – izjavio je gradonačelnik Mirko Ćurić.

Ćurić je rekao da su vlasnicima ugostiteljskih objekata ponudili da biraju između strogog poštovanja svih mjera i zatvaranja lokala,a oni su se odlučili da preuzmu odgovornost i ispoštuju sve mjere, naveo je on.

-U slučaju da danas tokom dana i večeras na terenu uočimo nepoštovanje mjera, krećemo u smanjenje radnog vremena, preporuka epidemiologa grada Trebinja je ograničavanje radnog vremena do 20h – dodao je Ćurić.

Gradonačelnik je istakao da je privreda grada Trebinja bitna, ali ne po svaku cijenu, a da je zdravlje ljudi ipak prioritet. On je izjavio da ne zavisiod gradonačelnika da li će biti zatvaranja, nego od svih građana i privrednika koji se bave bilo kojom djelatnošću.

Mišo Pešić, direktor trebinjske Gimnazije „Jovan Dučić“, izjavio je da je preventivno dobro da učenici 7 dana budu u režimu nastave na daljinu, kako bi pomogli zdravstvenim radnicima da što bolje i lakše prevaziđu ovu situaciju. On je dodao da škola ima iskustva kada je u pitanju onlajn nastava, jer su prošlu školsku godinu završili na taj način.

-Prema podacima od juče nešto malo više od 100 učenika je u izolaciji, a zaraženih je 19 učenika, rekao je Pešić.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: