U škole upisan najveći broj prvačića u proteklih deset godina | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U škole upisan najveći broj prvačića u proteklih deset godina

Izvor: hercegovinapress.com | Datum:22.03.2021.

U tri osnovne škole u našem gradu od septembra će u klupe sjesti oko 275 učenika prvih razreda, što je najveći broj prvačića u posljednjoj deceniji.

Najviše učenika prvih razreda prijavljeno je u OŠ „Vuk Karadžić“ u Policama, gdje će naredne školske godine biti formirano pet odjeljenja.

U ovoj školi prijavljeno je 105 učenika prvih razreda ili 20 prvačića više nego lani.



U OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ u Bregovima u septembru će biti četiri odjeljenja prvačića, a, vjerovatno, četiri odjeljenja najmlađih đaka biće formirana i OŠ „Sveti Vasilije Ostroški“ u Gorici.

Milorad Nadaždin, direktor OŠ „Sveti Vasilije Ostroški“ i predsjednik Atkiva direktora osnovnih škola hercegovačke regije navodi da će naredne školske godine u Trebinju biti formirano najmanje jedno odjeljenje učenika prvih razreda više nego u ovoj školskoj godini.

„Skraćeni časovi i rad u uslovima epidemije virusa korona nisu značajnije uticali na roditelje, da, ukoliko imaju zakonsko pravo, djecu ne upisuju školu još jednu godinu“, navodi on.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: