OPŠTINSKI ŠTAB: ZA SADA BEZ STROŽIJIH MJERA U NEVESINJU | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

OPŠTINSKI ŠTAB: ZA SADA BEZ STROŽIJIH MJERA U NEVESINJU

Izvor: Radio Nevesinje | Datum:06.04.2021.

Na jučerašnjem sastanku opštinskog Štaba za vanredne situacije potvrđene su sve mjere i preporuke koje je juče donio Republički štab. Konstatovano je da je epidemiološka situacija ozbiljna, ali da za sada nema potrebe za strožijim mjerama, što znači da se dozvoljava rad ljetnjih bašti u ugostiteljskim objektima od 6 do 22 časa, a od 8. aprila i rad u zatvorenom prostoru.

Opštinski štab će u svakom slučaju pratiti razvoj epidemioloških prilika, posebno u susjednim opštinama i na osnovu toga će preduzimati dalje korake.

 

Broj pacijenata koji se javljaju u Higijensko-epidemiološku službu Doma zdravlja posljednjih dana stagnira. U Nevesinju je trenutno kod 45 lica potvrđeno prisustvo virusa korona, a pod zdravstvenim nadzorom nalazi se 160 osoba.

Svi kapaciteti Bolnice Nevesinje predviđeni za kovid pacijente su popunjeni. Hospitalizovano je 35 lica iz Berkovića, Gacka, Bileće i Nevesinja i većina ih ima tešku kliničku sliku i zahtijevaju kiseoničku terapiju. Dva pacijenta su preminula tokom vikenda.

Prema izvještaju inspekcijskih službi epidemiološke mjere u Nevesinju se uglavnom poštuju. Republička inspekcija je tokom vikenda kontrolisala nekoliko poslovnih subjekata u Nevesinju i izrekla dvije kazne za trgovačke radnje koje nisu poštovale epidemiološke mjere.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: