Intenzivnija saradnja između Turističke organizacije Trebinje i Turističke organizacije Čukarica – Beograd | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Intenzivnija saradnja između Turističke organizacije Trebinje i Turističke organizacije Čukarica – Beograd

Datum:07.04.2021.

 

Intenzivnija saradnja između Turističke organizacije Trebinje i Turističke organizacije Opštine Čukarica (Beograd) može se očekivati u narednom periodu – ovo je danas saopšteno nakon sastanka  predstavnika turističkih organizacija i gradonačelnika Trebinja u Gradskoj upravi Trebinje.

Direktor TO Čukarica Boban Rogošić je rekao da Opština Čukarica i Grad Trebinje imaju značajan potencijal za turističko povezivanje, saradnju i razmjenu. On je izrazio spremnost da posreduje i u uspostavljanju saradnje između Trebinja i turističkh organizacija u drugim beogradskim opštinama.

Podsjećajući da samo Čukarica ima oko 200.000 stanovnika, Rogošić je istakao da će snažnija promocija Trebinja u ovoj, ali i drugim beogradskim opštinama, zasigurno imati efekta u razvoju turističke slike Trebinja.

Kako je danas rečeno, turistička razmjena moguća je u okviru organizacije posjeta i višednevnih tura u Trebinje što, kako kažu, neće biti naročito teško, s obzirom na to da je grad Trebinje u Beogradu već prepoznatljiv kao turistički brend.

Gradonačelnik Mirko Ćurić se zahvalio na posjeti i rekao da je spreman da podrži saradnju između dvije turističke organizacije. On istakao da Trebinjci rado posjećuju Beograd, gdje se mnogi mladi iz Trebinja školuju i žive, pa ova saradnja predstavlja jedan logičan korak kome treba posvetiti pažnju.

Ćurić je danas podsjetio i da naš grad ima izuzetno dobru saradnju sa Republikom Srbijom, koja finansira neke od kapitalnih projekata u Trebinju, poput izgradnje Dugovnog centra Mrkonjići, popločavanja Starog grada i realizacije projekta izgradnje aerodroma.

Nakon sastanka u Gradskoj upravi, predstavnici Turističke organizacije Čukarica posjetili su sjedište Turističke organizacije Trebinje, te obišli znamenitosti Trebinja.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: