Na jesen završetak radova na zatvorenom bazenu | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Na jesen završetak radova na zatvorenom bazenu

Izvor: Radio Trebinje | Datum:12.04.2021.

U septembru ili oktobru trebalo bi da budu okončani radovi kako bi  zatvoreni bazen bio u potpunosti spreman za zimsku sezonu, rekao je za Radio Trebinje, Zoran Čučković, direktor JU „Bazeni“ Trebinje koja će gazdovati ovim sportskim objektom.

On naglašava da je već sva mašinerija za toplotne pumpe postavljena, ovih dana se postavljaju solarne ploče, ispituje se i mehanizam za solare, koji će, s obzirom da Trebinje ima mnogo sunčanih dana, nadomjestiti da se ne koristi električna energija.

„Radovi na bazenu su intenzivirani, uveliko se privodi kraju uređenje zelenih površina oko objekta, a postavljene su i toplotne pumpe i prečišćači“, rekao je Čučković.

Direktor JU „Bazeni“ Trebinje ističe da će biti osposobljen jedan ulaz i za rekreativce i prva kontrola obavljenih radova planirana je za kraj avgusta i svi radovi trebaju da zadovolje 10 rigoroznih atesta kako bi dobili dozvolu za rad.

„U izgradnji su korišćeni najsavremeniji standardi tehnologije. Osim dva plivališta, ovaj objekat imaće hotelski smještaj, restoran, prostor za rad novinarskih i TV ekipa, svlačionice i fitnes teretane. Ukupno 9.500 metara korisnog prostora. Biće prilagođen za lica sa invaliditetom i rekonvalescente“, rekao je Čučković.

On ističe i da se realizuje inicijativa da svi učenici škola u Istočnoj Hercegovini bazen koriste za izvođenje nastave fizičkog vaspitanja, a planirana je saradnja sa svim hotelima u Trebinju, čijim posjetiocima bi bilo omogućeno plivanje u zatvorenom bazenu.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: