PU Trebinje: Narednih mjeseci pod lupom migrantska kriza | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

PU Trebinje: Narednih mjeseci pod lupom migrantska kriza

Izvor: RADIO TREBINJE | Datum:20.04.2021.

Ministarstvo unutrašnjih poslova RS u saradnji sa Graničnom policijom kontinuirano prati kretanje migranata i primijećeno je da je tokom zime i hladnih dana smanjen broj ilegalnih migracija.

S obzirom da će nastupiti ljepše vremenske prilike za očekivati je da broj migranata narednih mjeseci bude povećan.

Ovo je rečeno na današnjoj konferenciji za novinare Policijske uprave Trebinje na kojoj su izneseni rezultati rada tokom prva tri mjeseca ove godine.

Siniša Laketa, načelnik Policijske uprave Trebinje je istakao da će i dalje jedan od prioriteta u njihovom radu biti sprečavanje ilegalnih migracija.

„U kontaktu smo sa Graničnom policijom i zajedno preduzimamo aktivnosti na sprečavanju ilegalnih migracija i dalje ćemo nastaviti da akcentujemo tu problematiku“, rekao je Laketa.

Navodeći podatke tromjesečnog izvještaja Laketa je rekao da je broj narušavanja javnog reda i mira manji za oko 25 odsto u odnosu na isti period prošle godine, te da je evidentirano  ukupno 67 slučajeva, a manji je i broj ovih počinjenih prekršaja za 17 odsto.

Najviše ovih prekršaja odnosi se na vrijeđanje, potom na ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija i fizički napad.

Navedeno je da nije bilo narušavanja javnog reda i mira u većem obimu gdje je učestvovalo pet i više lica.

Petar Kozjak, načelnik Sektora policije je istakao da je u oblasti saobraćaja evidentirano ukupno 4359 prekršaja te da su iz saobraćaja isključena 334 vozača što je za 64 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

„Najviše vozača je isključeno zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola 257, što je za oko 107 odsto više u odnosu na prošlu godinu“, naveo je Kozjak.

Željko Đogović, načelnik Sektora za privredni kriminalitet je rekao da je u Policijskoj upravi Trebinje za prva tri mjeseca ove godine evidentirano  ukupno 65 krivičnih djela što je za oko sedam odsto manje u odnosu na prošlu godinu.

„Od ukupnog broja krivičnih djela 53 se odnose na opšti kriminalitet, osam na privredni,  jedno na zloupotrebu opojnih droga i tri na bezbjednost saobraćaja. Što se tiče nedozvoljene trgovine ova krivična djela se  odnose na  nelegalni promet akcizne robe tj. cigareta i vrijednost oduzete robe je oko 225 000 maraka“, istakao je Đogović.

Po poznatom počiniocu prijavljeno su 44 krivična djela, dok je bilo 21 krivično djelo sa nn izvršiocima.

Rasvijetljeno je 12 krivičnih djela, a kao tzv. „svjež čin“ evidentirano je 14 krivičnih djela za koja je prijavljeno 17 lica.

Na današnjoj konferenciji je ocijenjeno da je stanje bezbjednosti na području koje operativno pokriva Policijska uprava Trebinje zadovoljavajuće.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: