ZA LJEPŠE TREBINJE: Više od hiljadu Trebinjaca u akciji uređenja grada | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

ZA LJEPŠE TREBINJE: Više od hiljadu Trebinjaca u akciji uređenja grada

Izvor: RADIO TREBINJE | Datum:22.04.2021.

U organizaciji gradske uprave u toku je akcija proljetnog uređenja grada pod nazivom „Za ljepše Trebinje“, koja se tradicionalno organizuje povodom Dana planete Zemlje.

Uz nadležne službe, akciji su se odazvale javne ustanove i preduzeća, predstavnici mjesnih zajednica, udruženja građana, škole, sportski kolektivi i volonteri, a do kraja dana očekuje ih puno posla – od sakupljanja otpadaka, prosjecanja rastinja, uklanjanja divljih deponija, do košenja trave, orezivanja stabala, pranja gradskih ulica...

Posađene su i nove sadnice stabala na šetalištu uz Trebišnjicu, a i ove godine priređena je podjela sadnica cvijeća građanima u Dučićevoj ulici.

„Prema našim procjenama, učestvuje više od hiljadu ljudi. Raspoređeni su u svim pravcima i svi su tu volenterski – za ljepše Trebinje. Tu su članovi preko 30 organizacija. U akciju se uključio i veliki broj građana koji čiste ispred svojih zgrada i u svojim naseljima. Profesionalci - iz Komunalnog preduzeća, Ekologije i bezbjednosti, dobrovoljnih vatrogasnih društava - ovo rade svaki dan, a mi ćemo samo da im danas damo mali doprinos. Nadam se da ćemo dosta toga uraditi. Posjetioci Trebinja imaju pozitivno mišljenje o čistoći našeg grada, a tome svi doprinosimo“, rekao je gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, koji je takođe jedan od učesnika akcije.

Direktor JU „Ekologija i bezbjedost“ Stevan Bekan kaže da Trebinje današnjom akcijom želi i da pošalje snažnu poruku – da je veoma važno da živimo u zdravoj i lijepo uređenoj životnoj sredini.

„Trebinje, prema mišljenju svih koji nas posjećuju, spada u red veoma uređenih i lijepih gradova, možda i najljepših u regionu. To nije zasluga samo nadležnih službi i odjeljenja – već svakako i građana Trebinja, koji vole svoj grad i vode o njemu brigu - ne samo na Dan planete Zemlje, već svaki dan“, poručio je Bekan.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: