ТРЕБИЊЕ ДОБИЈА МОДЕРАН ОБЈЕКАТ – Данас отварање градске тржнице | Херцег Телевизија Требиње

Друштво

ТРЕБИЊЕ ДОБИЈА МОДЕРАН ОБЈЕКАТ – Данас отварање градске тржнице

Извор: rejting.info | Датум:28.04.2021.

У Требињу ће данас бити отворена градска тржница, пројекат вриједан око 730.000 КМ, који ће омогућити сигуран пласман домаћих пољопривредних производа, најављено је из Градске управе.


У објекат, у којем ће се продавати сухомеснати и млијечни производи Град Требиње је у претходном периоду уложио више од 600.000 КМ, док је у пројекат опремања градске тржнице и мобилијара за зелену пијацу уложено више од 120.000 КМ.

Требиње ће овим добити модеран објекат који ће обогатити туристичку понуду града и осигурати безбједно пласирање домаћих пољопривредних и прехрамбених производа, напомињу из Градске управе.

У оквиру пројекта “Требиње – јачање ресурса за производњу и пласман пољопривредних производа”, набављена је опрема за унутрашњи дио тржнице /расхладне витрине са пратећом опремом/, те мобилијар /склопиви столови и сунцобрани/ за вањски дио, односно зелену пијацу.

Пројекат реализује Развојна агенција града Требиња “Тредеа”, а партнери су град Требиње у сарадњи са Јавним предузећем “Комунално” и градским Аграрним фондом.

Опремање градске тржнице и куповину новог мобилијара за зелену поиацу финасиран уз подршку Министарства финансија и Министарства управе и локалне самоуправе Републике Српске, Инвестиционо-развојне банке Републике Српске, Владе Швајцарске и УНДП-а, те уз суфинансирање града Требиња у износу од 25 одсто укупне вриједности пројекта.

Брендирање објекта тржнице /лого тржнице, постери, инфо-картице произвођача/ реализовано је уз подршку пројекта УСАИД Туризам.

Након церемоније отварања, најављено је обраћање градоначелника Требиња Мирка Ћурића, представника донатора, као и партнера на пројекту.

Догађај ће бити организован у складу са важећим епидемиолошким мјерама.


Категорија: Друштво

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: