Ogranizacija Help i Grad Trebinje: Podrška nezaposlenim licima u okviru projekta “Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti regije zapadnog Balkana 2021-2022” | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Ogranizacija Help i Grad Trebinje: Podrška nezaposlenim licima u okviru projekta “Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti regije zapadnog Balkana 2021-2022”

Izvor: Grad Trebinje | Datum:08.05.2021.

Njemačka nevladina organizacija Help je 01. Februara 2021 g. počela sa implementacijom projekta “Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti regije zapadnog Balkana 2021-2022” na području Grada Trebinja. Projekat finansira Vlada Savezne Republike Njemačke kroz Pakt za Stabilnost Jugoistočne Europe. Projekat sufinansira Grad Trebinje.

Projekat će trajati 24 mjeseca i podržati ukupno 30 korisnika (20 grantova za stvaranje prihoda i stručna obuka/edukacija za 10 lica) na području grada Trebinja. Potencijalni korisnici su sve nezaposlene osobe iz socijalno ugroženih kategorija stanovništva (koja aktivno traže posao posredstvom Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske) sa zdravim poslovnim idejama za započinjanje ili razvoj samostalnih poslovnih aktivnosti.

Projektom mogu biti podržane aktivnosti iz oblasti poljoprivredne proizvodnje (proizvodnja meda i drugih pčelinjih proizvoda; prerada mlijeka; uzgoj voća i voćnih prerađevina; sakupljanje, uzgoj i prerada ljekovitog bilja i plastenička proizvodanja), iz oblasti ruralnog turizma (smještajni kapaciteti; etno kompleksi; kreiranje novih sadržaja za rekreaciju i avanturu) i oblasti zanatske djelatnosti (tradicionalna proizvodnja suvenira i rukotvorina/alata). Sve aktivnosti trebaju rezultirati odgovarajućim mjesečnim prihodom, zavisno od dostupnih finansijskih sredstava i tržišnog potencijala svakog individualnog prijedloga.

Odobrena pomoć biće distribuirana isključivo u vidu materijalno-tehničkih sredstava potrebnih za djelatnost, bez gotovinskih isplata. Osobe koje su prije dobivale pomoć preko organizacije Help na područiju grada Trebinja sada nemaju pravo učešća.

Prosječan iznos individualne donacije određen je u protivvrijednosti od 2.000 EUR. Svaki korisnik biće u obavezi da uplati 15% od ukupnog iznosa donacije, da registruje svoju djelatnost u zavisnosti od vrste aktivnosti kojom se bavi (minimalno poljoprivredno gazdinstvo) i obavi 10 sati društveno-korisnog rada za lokalnu zajednicu.

Svi zainteresovani mogu dobiti detaljne informacije o projektu i formulare za prijavu na jednoj od prezentacija koje će biti održane uz poštovanje propisanih mjera nadležnog kriznog štaba u vezi sa pandemijom virusa KOVID-19, u sljedećim terminima:

Ponedeljak – 10.05.2021, u 13: 00, Velika sala gradske uprave Trebinje (Ul. Vuka Karadžića br. 2)

Ponedeljak – 10.05.2021, u 14 : 00, Velika sala gradske uprave Trebinje (Ul. Vuka Karadžića br. 2)

Utorak – 11.05.2021, u 10: 00, Velika sala gradske uprave Trebinje (Ul. Vuka Karadžića br. 2)

Utorak – 11.05.2021, u12:00, Velika sala gradske uprave Trebinje (Ul. Vuka Karadžića br. 2)

Ukoliko bude potrebno mogu se organizovati i dodatne prezentacije.

Više informacija o projektu možete dobiti i na web stranici: http://www.help.org.ba/

ili putem imeila: [email protected] i [email protected]


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: