Hodočasnici iz Trebinja krenuli na pokolnjenje Svetom Vasiliju | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Hodočasnici iz Trebinja krenuli na pokolnjenje Svetom Vasiliju

Izvor: hercegovinapress | Datum:10.05.2021.

Ispred Sabornog hrama Svetog Preobraženja Gospodnjeg u Trebinju, danas je u 12 časova grupa od 10 hodočasnika sa blagoslovom oca Dražena Tupanjanina, krenula na pokloničko pješačko putovanje prema manastiru Ostrog.

Plan ovih mladića je da u manastir Ostrog stignu sutra popodne gdje će prenoćiti, da bi se prekosutra poklonili moštima Svetog Vasilija Ostroškog i Tvrdoškog. Oni na put dug 97 kilometara kreću bez pratnje, a njihov pokrovitelj je i ove, kao i dugi niz godina do sada porodica Pantović, odnosno preduzeće Dineco d.o.o. iz Trebinja.

Minja Stević već 12. put ide na poklonjenje ostroškom čudotvorcu, kaže da je želja za hodočašćem iz godine u godinu sve veća.

“Na tom putu od prvog polaska najveću podršku mi, pored mojih drugara, pruža gospodin Duško Pantović i njegovina firma Dineco kojem sam mnogo zahvalan, i koji u ovakvim situacijama zaista uvijek izađe u susret”, kazao je Stević.

Srpska Pravoslavna crkva 12. maja proslavlja praznik Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca. Manastir Ostrog velika srpska svetinja je mjesto hodočašća za vjernike svih religija.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: