USPONOM NA ORJEN NEVESINJSKI PLANINARI OTVORILI SEZONU | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

USPONOM NA ORJEN NEVESINJSKI PLANINARI OTVORILI SEZONU

Izvor: hercegovinapress | Datum:10.05.2021.

Planinarsko-ekološko društvo „Zimomor“ juče je otvorilo sezonu planinarenja usponom na Orjen. Nevesinjski ljubitelji prirode okupili su se na Gradskom trgu i uputili se prema izletištu Ubla kod Trebinja, odakle su počeli uspon na najviši vrh Orjena u Republici Srpskoj ̶ Veliku Jastrebicu na nadmorsku visinu od 1865 metara. Od 35 planinara najmlađi je imao nepunu godinu dana i ovaj mališan je bio apsolutni hit prvog ovogodišnjeg izleta.

Nevesinjska družina među kojoj je bilo 16 novih članova „Zimomora“, imala je priliku da se upozna sa neobičnim masivima i gorostasnim endemskim borovima po kojima je poznata ova planina. Sa vrha se pruža predivan pogled na Lovćen, Prokletije, Durmitor, Leotar, Velež, Crvanj, a posebno je impozantan vidik na Jadransko more.

 

Nevesinjski planinari nailazili su i na smetove snijega visoke i po dva metra. Po povratku je bilo i klizanja, ali tek toliko da zaokruže lijep utisak na početku sezone.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: