Hodočasnici iz Nevesinja krenuli za Ostrog | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Hodočasnici iz Nevesinja krenuli za Ostrog

Izvor: RADIO TREBINJE | Foto: RADIO TREBINJE | Datum:09.05.2016.

Grupa od 74 hodočasnika iz Nevesinja krenula je jutros pješice na pokloničko putovanje za manastir Ostrog.ostrog50

Hodočasnici, među kojima je bilo najviše mladih, okupili su se ispred hrama Voznesenja Gospodnjeg i nakon blagoslova sveštenika Mladena Čalije krenuli su na put dug 170 kilometara. Trodnevno putovanje preko Gacka, Golije i Nikšića završava se 11. maja.Odvažni Nevesinjci pokloniće se moštima Svetog Vasilija Ostroškog, a potom će prisustvovati večernjoj liturgiji.

Ovo je četvrto grupno pješačenje iz Nevesinja u najznačajniji centar vjerskog hodočašća na pravoslavnim prostorima i do sada je najmasovnije.

Jedan od vođa puta Milan Kandić kaže da nije važno koliko je teško i daleko kada znate u kakvu svetinju idete. Naglašava da ga raduje što je među hodočasnicima dosta mladića i djevojaka.

Na pokloničko putovanje do manastira Ostrog juče je krenulo 17 članova Planinarsko-ekološkog društva „Zimomor“ iz Nevesinja. Njihov put hodočašća vodi preko planinskih staza Hercegovine i Crne Gore. Usput će obilaziti kulturno-istorijske i vjerske objekte.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: