Velika zainteresovanost za upis u vrtiće ''Naša radost'': I ove godine moguće liste čekanja | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Velika zainteresovanost za upis u vrtiće ''Naša radost'': I ove godine moguće liste čekanja

Izvor: Radio Trebinje | Datum:27.05.2021.

U Javnoj ustanovi dječiji vrtić „Naša radost“ Trebinje ove sedmice počeo je upis djece predškolskog uzrasta i sudeći po velikoj zainteresovanosti već na početku - i ove godine biće popunjeni svi kapaciteti ove vaspitno-obrazovne ustanove.

Prvi podaci o broju upisane djece u vrtić već najavljuju da su i ove godine moguće liste čekanja.

Vesna Kojović, pedagog ove ustanove kaže da ih raduje što se svijest roditelja o značaju predškolskog obrazovanja i vaspitanja iz godine u godinu širi.

„Sigurni smo da tome prethodi jedan kvalitetan vaspitno-obrazovni proces kao i mnogi sadržaji i aktivnosti koje provodimo u našem vrtiću. Mi se, zaista, trudimo da redovan vaspitno-obrazovni proces stalno unapređujemo dodatnim programskim sadržajima. Organizujemo muzičke radionice za djecu starijih grupa, one se realizujuju dva puta sedmično. Tu je i nezaobilazna 'Škola sporta', koja, evo već, postaje tradicija. Sada je lijepo vrijeme i mi to maksimalno koristimo da djeca što više vremena provode na otvorenom, tako da će i ove godine biti organizovane i škole rolera, plivanja, svakodnevni izleti, razne posjete te radionice sa roditeljima“, ističe Kojovićeva.

Ona apeluje na roditelje koji su zainteresovani da upišu dijete u „Našu radost“ da što prije dođu i dostave neophodnu dokumentaciju.

„Upis se obavlja svakim radnim danom, od 8 do 12 časova, u centralnom objektu u Bregovima, mada smo mi tu svaki radni trenutak za roditelje i djecu. S obzirom da se veliki broj djece do sada prijavio trebalo bi da dođu što prije, ponesu rodni list koji će nam dostaviti uz zahtjev za upis, jer nam svima liste čekanja predstavljaju veliki problem. Mi, zaista, želimo da svakom djetetu obezbijedimo boravak u našoj ustanovi“, pojasnila je ona.

A, šta još čeka mališane kada dođu u vrtiće „Naše radosti“!

U ovoj ustanovi se provodi projekat „Škola-predškolske ustanove - Prijatelji zdrave ishrane“, koji se realizuje u saradnji sa resornim ministarstvom, Ministarstvom zdravlja, Institutom za javno zdravstvo i UNICEF-om.

„Mislim da svi ovi učesnici u projektu koje sam pomenula predstavljaju jasan pokazatelj o koliko ozbiljnom programu je riječ. Cilj programa jeste usvojiti zdrave stilove života kao i pravilne prehrambene navike, te prevencija gojaznosti i neuhranjenosti djece. Jelovnik je u potpunosti izmijenjen - iz upotrebe su izbačene nezdrave namirnice, jelovnik obogaćen zdravim namirnicama, obroci izbalansirani i prilagođeni dječijem uzrastu“, kaže Vesna Kojović.

Kapacitet Javne ustanove Dječiji vrtić „Naša radost“, u sva četiri objekta, je oko 400 djece, a u ovim upisnom roku biće primljeno oko 200 mališana.

Upis u vrtiće „Naša radost“ traje do 11. juna ove godine.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: