U Trebinju će biti formiran centar protivpožarne zaštite | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U Trebinju će biti formiran centar protivpožarne zaštite

Izvor: Grad Trebinje | Datum:28.05.2021.

U Trebinju će u narednom periodu biti formiran centar protivpožarne zaštite za obuku pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica, dogovoreno je na sastanku gradonačelnika Trebinja Mirka Ćurića i direktora Republičke uprave civilne zaštite Milana Novitovića.

Novitović je izjavio novinarima da Republička uprava civilne zaštite u svojoj strategiji ima plan za tri centra, prema kojem će sjedište centra za obuku biti u Bijeljini, za obuku spasilaca na vodi i pod vodom u Višegradu i centra protivpožarne zaštite u Trebinju.

„Centar protivpožarne zaštite ne samo da će biti centar za obuku pripadnika vatogasno-spasilačkih jedinica iz Republike Srpske, nego imamo želju i cilj da to bude regionalni centar i u toj saradnji želimo podršku Srbije, sektora za vanredne situacije“, naveo je Novitović.

On je ocijenio da taj centar može biti regionalno prepoznatljiv u kome će u vrijeme požarne sezone biti stacionirane sve jedinice koje se bave protivpožarnom zaštitom, a u Hercegovini će u vrijeme požarne sezone 60 do 100 ljudi provesti na obukama i oni će biti dodatni kapacitet.

 

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić podsjetio je da tokom požarne sezone najviše požara pogodi trebinjsko područje, te izrazio zadovoljstvo što će u ovom gradu biti centar za obuku.

Ćurić je rekao da je ovo višemilionski projekat u kome će učestvovati i ostale zemlje iz regiona, te da su počele aktivnosti u vezi s tim.

Vršilac dužnosti pomoćnika ministra unutrašnjih poslova Srbije i načelnik Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić rekao je da je na današnjem sastanku razmatrano pitanje buduće saradnje ovih službi Srpske i Srbije, te na koji način Sektor za vanredne situacije može da pomogne Republičkoj upravi civilne zaštite da bude još efikasnija.

„Idemo u pravcu dogovaranja zajedničkih obuka i vežbi“, dodao je Čaušić.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: