Završetak radova na saobraćajnici koja povezuje branu 'Gorica' i centar Trebinja u narednih mjesec dana | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Završetak radova na saobraćajnici koja povezuje branu 'Gorica' i centar Trebinja u narednih mjesec dana

Izvor: Herceg TV | Datum:31.05.2021.

„Hidroelektrane na Trebišnjici“ danas su, radovima na izgradnji pješačke staze, nastavile sanaciju i proširenje saobraćajnice koja povezuje branu „Gorica“ sa centrom grada.


Danilo Ilić, rukovodilac sektora investicione izgradnje, kaže da su radovi na ovom projektu ušli u završnu fazu i da je njime predviđena izgradnja saobraćajnice sa dvije trake ukupne širine 5 m i dužine 2 km, sa pješačkom stazom uz korito rijeke Trebišnjice duž cijelog puta širine oko 1.5 m. On dodaje da su do sada završeni iskopi na trasi, postavljeni ivičnjaci, izgrađena odvodnja oborinskih voda, rasvjeta, kao i pristupni put za Studenac, i nasipanje trase, te da će, osim asfaltiranja dionice od Studenca do brane, biti proširena i prethodno izgrađena dionica do željezničkog mosta u obimu koliko to budu dozvoljavale granice parcela. Dio puta u zoni gradilišta mosta preko rijeke Trebišnjice u dužini od oko 200 m biće asfaltiran naknadno, jer temeljna stopa mosta jednim dijelom ulazi u saobraćajnicu.


„ Očekujemo da će u narednih mjesec dana biti završeni svi radovi i da će grad Trebinje dobiti jednu modernu saobraćajnicu duž korita rijeka, kojom će biti značajno olakšana saobraćajna komunikacija između gradskih naselja, ali i novim šetalištem stvoreni uslovi za uživanje u ljepotama osvježavajućeg ambijenta rijeke. Sa ovom pješačkom stazom, i u narednom periodu planiranom izgradnjom šetališta od Perovića mosta do Studenca, a i prethodno urađenim šetalištem uz Ćatovića krak, dobićemo u kontintinuitetu pješačku stazu od brane „Gorica“ do Pridvoraca“, naglašava Ilić.


U saradnji sa gradom Trebinjem na realizaciji infrastrukturnih projekata „Hudroelektrane na Trenjbišnjici“, nastoje davati konstantan doprinos razvoju zajednice u kojoj posluju. Vrijednost ovog projekta je cca. 750.000,00 KM bez PDV-a.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: