Cvijanović: Ugledati se na Trebinje-Organizovanje pripremne nastave stimulativni primjer za sve lokalne zajednice | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Cvijanović: Ugledati se na Trebinje-Organizovanje pripremne nastave stimulativni primjer za sve lokalne zajednice

Izvor: Rejting | Datum:03.06.2021.

Predsjednik Srpske Željka Cvijanović pohvalila je ideju Gradske uprave Trebinje koja je organizovala pripremnu nastavu za maturante koji žele da upišu fakultete, ističući da je oduševljena ovim projektom.


Cvijanovićeva je rekla da ovo treba da bude stimulativan primjer i za druge lokalne zajednice i da bi trebao da bude trajni program koji će se provoditi u cijeloj Republici Srpskoj.

Ona je istakla da ovaj projekat ima višestruku korist – učenici dobijaju odgovarajuću pripremnu nastavu za upis na fakultet, a sa druge strane je rasterećen kućni budžet.


Trebinje je prva lokalna zajednica koja je pokrenula pripremnu nastavu za svršene srednjoškolce koji žele da upišu fakultet.

„Sa našim profesorima pripremamo više od 50 svršenih srednjoškolaca. Nadamo se da će svi upisati fakultete i vratiti se u Srpsku i Trebinje”, rekao je gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

On je najavio da će Grad Trebinje objaviti i novi javni poziv za pripravnike u javnom i privatnom sektoru i obezbjediti novac za sve koji su zainteresovani.

“I ove godine ćemo imati javni poziv za sve one koji žele da se samozaposle, a kojima će iz gradskog budžeta biti obezbjeđeno do 15 hiljada KM bespovratnog novca, kako bi ljudi radili i stvarali u Trebinju“, naglasio je Ćurić.

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: